Menu
 

Atzīmējot Līgo parka jubileju, gaidāms vērienīgs festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grupa "Zeļļi". Foto - publicitātes; Jānis Deinats Grupa "Zeļļi". Foto - publicitātes; Jānis Deinats

Šogad Līgo parks Stopiņu pagastā atzīmē 35 gadu jubileju, kas ir lielisks iemesls svinībām. Tāpēc 4.augustā plkst.19.00 tur norisināsies vērienīgs festivāls, kurā piedalīsies daudz populāru mūziķu, informē pasākuma rīkotāji.


Grupa "Apvedceļš".

Šajā vakarā ar savu klātbūtni svētku sajūtu stiprinās gan grupas “Zelta kniede”, “Zeļļi”, “Muiža”, “Klaidonis”, “Apvedceļš” un “Dakota”, gan dziedātāji Viktors Zemgals un Beāte Meldere, Jānis Vībants no grupas “Vēja runa” un Harijs Joniškāns no grupas “Kantoris 04”. Par vieglu un lustīgu atmosfēru gādās Ufo, bet nakts ballīti iegriezīs DJ Japānis! Tāpat apmeklētāju ērtībām būs sarūpēti ēdieni un atspirdzinoši dzērieni.


Grupa "Klaidonis".

Organizatori atgādina, ka Līgo parks – latviešu nacionālās atmodas simbols – ir unikāla vieta Latvijas lauku kultūrainavā un īpaša vieta Stopiņu novadā. Izveidots 1988.gadā, Līgo parks ir kļuvis par dabisku kultūrvēsturisku latviskā mantojuma saglabāšanas vietu un izziņas avotu. Tas ir pirmais parks pasaulē, kur apskatāmas 11 latvju rakstu zīmju akmens skulptūras, kuru autors ir tēlnieks Uldis Sterģis. Šeit ir iespēja atpūsties skaistā dabas ainavā, smelties spēku ozolu un bērzu birzī, iepazīt latvju rakstus cilvēka auguma izmērā, piedzīvot Līgo vakaru pie lielā ugunskura. Savukārt vasarā Līgo parkā notiek deju un kora mūzikas koncerti, viesojas daudzi Latvijā un ārvalstīs pazīstami mūziķi un grupas, notiek brīvdabas teātra izrādes un festivāli.

Biļetes uz festivālu var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā un kultūras centra “Ulbrokas pērle” kasē.


Grupa "Zelta kniede".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.