Menu
 

Siguldā izvietots pirmais publiski pieejamais mazās elektrotehnikas šķirošanas konteiners

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Jumis" Foto - "Jumis"

Lai veicinātu iespējas Siguldas iedzīvotājiem ērtā un videi draudzīgā veidā atbrīvoties no nolietotās un vairs nevajadzīgās elektronikas, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” pie tirdzniecības centra “Raibais suns” Siguldā nodrošinās speciālu konteineru mazās elektrotehnikas šķirošanai, informē “Jumja” pārstāvji.

Specializētajā elektronikas nodošanas konteinerā bez maksas var nodot sadzīves mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Uzņēmuma pārstāvji aicina ievērot, ka šķirošanas konteinerā drīkst ievietot tikai elektropreces, akumulatorus un baterijas. Ja elektroiekārtu izmērs nav atbilstošs ievietošanai specializētajā konteinerā, to nedrīkst atstāt blakus konteineram. Liela izmēra tehniku iedzīvotāji aicināti nogādāt uz atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”, kur patstāvīgi to var nodot bezmaksas laukuma darba laikā.

“Jumja” pārstāvji informē, ka Siguldā bezmaksas savākšana no mājsaimniecībām un uzņēmumiem (sākot no 40kg) tiek nodrošināta arī vienu reizi mēnesī. Pakalpojums pieejams klientiem, kuri atrodas uzņēmuma atkritumu apsaimniekošanas zonā Siguldas novadā. To var pieteikt, zvanot pa tālr. 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektroiekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c., atgādina uzņēmumā.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pakalpojumiem un aktualitātēm pieejama jumis.lv. Savukārt visa aktuālā informāciju par pareizu atkritumu šķirošanu atrodama vietnē www.zalais.lv

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.