Logo
Drukāt šo lapu

LHF pagarina līgumu ar Vītoliņu uz vēl diviem gadiem

Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Latvijas Hokeja federācija (LHF) uz vēl diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar Latvijas vīriešu hokeja izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu, informē LHF.

Vītoliņš pie Latvijas nacionālās valstsvienības stūres stājās 2021.gada vasarā un palīdzēja tai kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm. Šogad ar Vītoliņu pie stūres Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē izcīnīja medaļas pasaules čempionātā, Rīgā un Tamperē notikušajās meistarsacīkstēs izcīnot bronzu.

Pirms kļūšanas par Latvijas izlases galveno treneri Vītoliņš strādāja par asistentu Oļegam Znarokam vairākās Krievijas komandās, kā arī Latvijas un Krievijas valstsvienībās. Trenera karjeras laikā Vītoliņš vadījis arī Šveices komandu "Davos" un Krievijas vienību Maskavas "Dinamo".

Vītoliņš Latvijas izlases rindās aizvadīja 110 mačus, gūstot 87 rezultativitātes punktus. Savā spēlētāja karjerā uzbrucējs aizvadīja astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vinipegas "Jets" rindās, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Viņš turklāt NHL tika draftēts divas reizes - 1988.gadā Vītoliņu jauno spēlētāju draftā izvēlējās Monreālas "Canadiens", bet piecus gadus vēlāk arī "Jets".

Lielu daļu profesionāļa karjeras Vītoliņš pavadīja Šveicē, vienu sezonu spēlējot arī Zviedrijā.

Latvijas hokeja izlase savus pirmos treniņus un spēles gaidāmajā sezonā aizvadīs novembrī. Četru nāciju turnīrs šogad norisināsies Latvijā, kurā bez mājinieces startēs arī Dānija, Norvēģija un Francija. Pēcāk decembrī Latvija dosies uz turnīru Norvēģijā, bet jau pavasarī notiks sagatavošanās pasaules čempionātam Ostravā un Prāgā.

Tāpat nākamā gada augusta beigās Rīgā startēs 2026.gada olimpisko spēļu fināla kvalifikācijas turnīrs.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024