Logo
Drukāt šo lapu

Budžeta komisija atbalsta 6,26 miljonu eiro pārdali darbam ar Covid-19 novēršanu

Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien atbalstīja līdzekļu pārdali 6 256 596 eiro apmērā, lai segtu izdevumus no šī gada 1.janvāra līdz 31.martam, kas radušies saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tā seku novēršanu.

Veselības ministrija (VM) skaidro, ka apropriācijas pārdale paredzēta no valsts budžeta programmas "'Finansējums veselības jomas pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

No šīs summas 1 955 161 eiro plānots pārdalīt ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem zobārstniecības pakalpojumu, individuālo aizsardzības līdzekļu izdevumu segšanai, ambulatorās rehabilitācijas nodrošināšanai un citiem pakalpojumiem.

Vēl 3 374 627 eiro plānots pārdalīt stacionārajiem veselības aprūpes pakalpojumiem par Covid-19 pacientu ārstēšanas izmaksām stacionāros, piemaksām gultasdienai par individuālo aizsardzības līdzekļu epidemioloģiskās drošības pasākumu nodrošināšanu stacionārajās ārstniecības iestādēs un citiem pakalpojumiem.

Laboratorisko izmeklējumu veikšanai nepieciešams finansējums 869 577 eiro apmērā. VM skaidro, ka, lai nodrošinātu pietiekami efektīvu Covid-19 izplatības ierobežošanu ir svarīga operatīva inficēšanās gadījumu atklāšana. Tādēļ kopš pandēmijas sākuma nepārtraukti tika palielinātas laboratoriskās izmeklēšanas jaudas, lai nodrošinātu laboratorisku izmeklējumu pieejamību, izmantojot vīrusa RNS noteikšanai augsti specifisku un jutīgu molekulāro PĶR testēšanas metodi, kā arī atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai un prognozēm veiktas izmaiņas testēšanas algoritmā.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ar Covid-19 saistītās izmaksas sastāda kopumā 57 231 eiro.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024