Menu
 

Pašvaldība uzsāks priekšizpēti ledus halles būvniecības iespējām Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ķekavas novada dome izskatījusi kolektīvo iesniegumu par ledus halles būvniecību un lēmusi izstrādāt priekšizpētes ziņojumu, lai apzinātu potenciālās būvniecības vietas, būvniecības un uzturēšanas izmaksas, kā arī iespējamos finansējuma piesaistes veidus, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Ķekavas novada dome 9.augusta sēdē izskatījusi Matīsa Ribkinska kolektīvo iesniegumu ar lūgumu rast risinājumu ledus halles projektēšanai un būvniecībai un lēmusi par tā tālāku izvērtēšanu. Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldei sadarbībā ar citām kompetentām institūcijām ir noteikts: izstrādāt priekšizpētes ziņojumu; apzināt nekustamos īpašumus, kur būtu iespējams veikt ledus halles būvniecību; sadarbībā ar Finanšu pārvaldi veikt aplēses par iespējām ledus halles būvniecības un uzturēšanas izmaksām un pašvaldības finansiālajām iespējām to īstenot; apzināt iespējamos finanšu piesaistes veidus, tajā skaitā izvērtēt iespēju kombinēt šo ieceri ar citām pašvaldības iedzīvotāju vajadzībām, veidojot multifunkcionālu centru.

Pārskats par kolektīvā iesnieguma virzību domes sēdē jāiesniedz trīs mēnešu laikā, bet ne vēlāk kā līdz šā gada 9.novembrim. Aktuālā informācija par kolektīvā iesnieguma virzību un tā izskatīšanas rezultātiem tiks publicēta pašvaldības tīmekļvietnē www.kekava.lv, informējot par to arī kolektīvā iesnieguma iesniedzēju pilnvaroto pārstāvi, norāda pašvaldībā.

12.jūlijā sabiedrības līdzdalības platformā "ManaBalss.lv" tika uzsākta parakstu vākšana iniciatīvas “Ledus halli Ķekavas novadā” atbalstam, un Ķekavas novada pašvaldībā iesniegts kolektīvais iesniegums par ledus halles būvniecību novadā. Apstiprinoties iesnieguma atbilstībai Pašvaldības likumā noteiktajām kolektīvā iesnieguma prasībām, tas tika izskatīts Finanšu komitejas 3.augusta sēdē un iekļauts domes kārtējās sēdes darba kārtībā. Līdz 9.augustam platformā "ManaBalss.lv" iniciatīvu parakstījuši 453 atbalstītāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.