Menu
 

Satiksmes ministra vizītes laikā atklāts gājēju un velosipēdu ceļa posms Ķekavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novada veloinfrastruktūras tīklam pievienots vēl viens nozīmīgs posms – Satiksmes ministrijas reģionālās vizītes laikā atklāts apvienotais gājēju un velosipēdu ceļš Ķekava–Ziemeļu iela, kas būtiski uzlabos ceļu satiksmes drošību, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

10.augustā, klātesot satiksmes ministram Jānim Vitenbergam, Ķekavas novada domes priekšsēdētājam Jurim Žilko, SIA “SC Grupa” valdes priekšsēdētājam Gintam Karolam, SIA “JB Latvija” ceļu projektētājam Edgaram Runcim un AS “Putnu fabrikas Ķekava” valdes loceklei un izpilddirektorei Aivai Bangai, tika atklāts apvienotā gājēju un velosipēdu ceļa posms Ķekava–Ziemeļu iela.

Gājēju un velosipēdu ceļa izbūve no sporta nama līdz Ziemeļu ielai 1,55 km garumā un 2,75 m platumā tika uzsākta aizvadītā gada nogalē ar kopējām izmaksām 518 017 eiro apmērā (tajā skaitā PVN), vēsta pašvaldības pārstāvji.

Satiksmes ministrs J.Vitenbergs atzinīgi novērtēja pašvaldības paveikto iedzīvotāju labā, norādot, ka Ķekavas novads veiksmīgi virzās pretim noteiktajam mērķim – kļūt par gājējiem un velobraucējiem draudzīgāko pašvaldību. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko atgādina, ka jaunatklātais gājēju un velosipēdu ceļš ir neliels, bet kopējā Ķekavas novada veloinfrastruktūras tīklā nozīmīgs posms, kas ievērojami uzlabo ceļu satiksmes drošību.

“Šis projekts mums ir ļoti nozīmīgs. Esam priecīgi un pateicīgi par šī projekta tapšanu, kas savieno Ķekavas pilsētas centru ar mūsu uzņēmuma teritoriju. Uzņēmumam drošība vienmēr ir bijusi viena no visaugstākajām prioritātēm, arī attiecībā uz darbinieku drošību, pārvietojoties no vienas uzņēmuma teritorijas uz otru,” par veikto gandarīta AS “Putnu fabrikas Ķekava” valdes locekle un izpilddirektore A.Banga.

Šis ir jau otrais gājēju un velobraucēju infrastruktūras objekts, kas šogad atklāts Ķekavas novada teritorijā. Maijā tika pabeigts veloceļa Ķekava–Rīga posms no tirdzniecības centra “Liiba” Ķekavā līdz Katlakalnam (Pļavniekkalna ielai), savukārt gada nogalē paredzēts nodot ekspluatācijā apvienoto gājēju un velosipēdu ceļu gar autoceļu V2 Ķekavas pagastā (Rāmavā un Katlakalnā) no Egļu ielas līdz Kāpu ielai 2,7 km garumā par kopējo summu 981 310 eiro apmērā (tajā skaitā PVN), norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.