Menu
 

Darbu sāk Mārupes novada Sporta skola

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - marupe.lv Ilustrācija - marupe.lv

4.septembrī Mārupē, Kantora ielā 97, notiks Mārupes novada Sporta skolas oficiālā atklāšana. Lēmums par skolas dibināšanu pieņemts Mārupes novada pašvaldības domes šāgada 14.marta sēdē.

Skola izveidota ar mērķi nodrošināt iespējas bērnu un jauniešu fiziskajai un intelektuālajai attīstībai, veselības uzlabošanai, spēju un talantu izkopšanai, lietderīgai brīvā laika un atpūtas organizēšanai, kā arī lai veicinātu izpratni par sporta pozitīvo ietekmi, motivējot aktīvam un kustīgam dzīvesveidam. Tās uzdevums būs organizēt sporta izglītības programmu īstenošanu, tostarp līdzšinējā apjomā nodrošināt sporta nodarbības esošajiem Mārupes Sporta centra un Babītes Sporta kompleksa audzēkņiem, norāda pašvaldībā.

Atšķirībā no līdzšinējās kārtības bērniem būs iespēja nodarboties ar sportu ne tikai interešu izglītības programmās, bet arī apgūt profesionālās ievirzes programmas. Atbilstoši apstiprinātajam Mārupes novada Sporta skolas nolikumam plānots, ka sākotnēji skola īstenos trīs profesionālās ievirzes izglītības programmas – BMX, futbolu un basketbolu, kā arī šādas interešu izglītības programmas: vieglatlētika, basketbols, futbols, peldēšana, regbijs, pludmales volejbols, klasiskais volejbols, tekvondo, florbols un triatlons, kā arī peldēšanas apmācības sešgadīgiem bērniem.

Mārupes novada Sporta skola atrodas Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārraudzībā. Iestādes darbības pamatvirziens ir izglītojoša sporta un audzinoša darbība, sporta jomas attīstības stratēģijas realizācija Mārupes novadā. Profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas un interešu izglītības sporta programmas Sporta skola īstenos teorētiskās, praktiskās, grupu un individuālajās nodarbībās, audzēkņu patstāvīgajā darbā, mācību treniņu nometnēs un sacensībās. Nodarbības skolā notiks sešas dienas nedēļā.

Mārupes novada Sporta skolas direktore Daiga Žvirble, amatā kopš 2023. gada 3. jūlija, vairāk nekā 20 gadus darbojusies sporta administrācijas jomā, šobrīd arī Latvijas Basketbola savienības valdē, uzsver: “Mārupes novada bērniem sasniegumi ir dažādos sporta veidos, turpināsim darbu pie iesāktā, un mūsu mērķis ir radīt iespēju, nodrošināt,  lai sportiskā izaugsme turpinātos.”

Audzēkņu uzņemšana Mārupes novada Sporta skolā notiks no 1.līdz 30.septembrim. Informācija par uzņemšanas kārtību būs pieejama sadaļā “Sports”. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.