Menu
 

Grupa "Dzelzs vilks" Siguldā atklās vērienīgu Latvijas koncerttūri "Jauni 30", viesosies arī Ulbrokā un Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latviešu rokgrupa “Dzelzs vilks”, atzīmējot vairāk nekā 30 gadus uz skatuves un svinot nesen iznākušo albumu “Jauni”, šoruden dosies līdz šim vērienīgākajā apvienības koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30”. Koncertu sēriju grupa atklās 30.septembrī grupas mītnes pilsētā Siguldā, pirmoreiz piedāvājot albumu “Jauni” vinila plates formātā.

““Dzelzs vilka” trīsdesmito gadu jubileju 2021.gadā svinējām klusāk, jo lielāki pasākumi nevarēja notikt, taču šogad ar grupas jaunāko studijas albumu “Jauni” azotē esam nolēmuši atzīmēt šo jubileju lielākā koncertturnejā, ņemot līdzi spilgtāko “Dzelzs vilka” mūzikas bagāžu un raugoties nākotnē ar jaunu mūziku,” par gaidāmo koncerttūri stāsta  mūziķi.

Ar 15 studijas albumiem un septiņām Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvām “Zelta mikrofons” azotē grupa nemainīgi pulcina koncertos visu paaudžu fanus, katrā uzstāšanās reizē noturot klausītājus uz spēcīga rokmūzikas viļņa. Grupas klasika – dziesmas “Uijā uijā nikni vilki”, “Balerīna”, “Oranži mati”, “Ļauj man tevi” u.c., kā arī jaunākās dziesmas no studijas albuma “Jauni” – topu virsotnes iekarojušās “Ir” un “Tu negaidīji rītu”, kā arī “Tās vēl nav beigas” no populārās spēlfilmas “Klases salidojums”, ir iegūlušas ne tikai raidstaciju viļņos, bet arī klausītāju sirdīs.

Grupu “Dzelzs vilks” tālajā 1991.gadā Mālpilī dibinājis tās solists, ģitārists un dziesmu autors Juris Kaukulis, kura balss tembrs, harizmātiskā uzstāšanās maniere un nenogurdināmā enerģija nav sajaucama ne ar vienu citu. Grupas sastāvā šobrīd muzicē arī Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (bass).

Koncertturnejā “Dzelzs vilks. Jauni 30” ar pilnu jaudu izskanēs gan klausītāju iemīļotas kompozīcijas, gan retāk atskaņoti skaņdarbi, gan arī “Dzelzs vilka” jaunākā daiļrade. Jubilejas koncerti notiks: 30.septembrī plkst.19.00 Kultūras centrā “Siguldas Devons”, 14.oktobrī Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, 19.oktobrī Jelgavā, 21.oktobrī Tukumā, 27.oktobrī Ādažos, 28.oktobrī Alūksnē, 3.novembrī Valmierā, 4.novembrī Kuldīgā, 10.novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī, 22.novembrī Ventspilī, 24.novembrī Krustpilī, 25.novembrī Liepājā un 30.novembrī Ogrē. Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.