Menu
 

Gundara Āboliņa un Andreja Osokina "Sajūtu spēles" izskanēs arī Ulbrokā un Ķekavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Karlīna Vītoliņa Foto – Karlīna Vītoliņa

No 17. septembra koncertzālēs Latvijā būs skatāma aktiera Gundara Āboliņa un pianista Andreja Osokina literāri muzikālā kompozīcija “Sajūtu spēles”, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja šovasar Melngalvju namā Osokina Brīvības festivālā Ukrainai. Koncertsērija tiks uzsākta Rīgā kultūrtelpā “Ola Foundation” un turpināsies citviet Latvijā, arī Ulbrokā un Ķekavā.

Sākotnēji programmā bija ukraiņu un latviešu komponistu klaviermūzika, kas mijās ar dzeju no mūziķa un sajūtu kolekcionāra Ainara Kneša jaunā krājuma “Nespēlētie teksti”, pavēstīja menedžere Daiga Bināne. Sadarbībā ar kultūrtelpu “Ola Foundation” abi mākslinieki programmu ir bagātinājuši ar vācu komponista Roberta Šūmaņa topošajai sievai, pianistei Klārai Vīkai veltītu romantisku klaviermūziku un dzejoļiem no Jāņa Grota cikla “Pēra Ginta vēstules Solveigai”.

““Gribas kaut ko no tīra mazliet…”, kā raksta dzejniece Ārija Elksne. Pirms pusgada manās rokās nonāca Ainara Kneša dzejoļu krājuma “Nespēlētie teksti” manuskripts. Sajutu šo dzejoļu iekšējo muzikalitāti, jo arī pats autors ir profesionāls mūziķis, turklāt mums ir radniecīga dzīves uztvere un humora izjūta. Lai arī man nav dzejas runātāja skatuves pieredzes, kompozīcijā, ko izveidojām kopā ar Andreju Osokinu, jūtos labi. Andrejs dzejā izteikto noskaņu un domu ir smalkjūtīgi papildinājis ar latviešu komponistu klaviermūziku. Šī koncertprogramma ir pierādījums tam, ka mākslas darbam ne vienmēr ir jārodas mokās,” izteicies Gundars Āboliņš.

Andrejs Osokins papildina: “Ļoti priecājos, ka Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā uzsāktā sadarbība ar Gundaru Āboliņu turpinās un kopā uzstāsimies koncertzālēs visos Latvijas reģionos. Esam paplašinājuši “Sajūtu spēļu” programmu, kas nu veltīta arī Pēra Ginta mīlestībai pret Solveigu un Roberta Šūmaņa mīlestībai pret topošo sievu Klāru, radot daudzveidīgu un visaptverošu sajūtu gammu un sniedzot klausītājiem prieku, gudrību un dvēseles siltumu.”

“Sajūtu spēles” izskanēs: 17. septembrī kultūrtelpā “Ola Foundation” Rīgā, 19. septembrī Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, 24. septembrī Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē, 5. oktobrī Doles tautas namā Ķekavā, 7. oktobrī “Zeit” radošajā kvartālā Līgatnē, 8. oktobrī restorāna “Akustika” kultūrtelpā Valmierā un 3. novembrī Talsu Tautas namā.

Drīzumā gaidāmi arī vairāki vērienīgi Andreja Osokina solokoncerti. 16. septembrī pianists pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies Ventspils koncertzālē “Latvija” ar koncertprogrammu, kas veltīta komponistam Ferencam Listam. Koncertā pianists atskaņos Lista mūziku arī uz koncertzāles unikālajām vertikālajām klavierēm, kuras Andrejs Osokins spēlēs pirmo reizi. Savukārt 30. septembrī Melngalvju namā notiks komponistam Friderikam Šopēnam veltīts koncerts, kas jau ir izpārdots.

Biļetes uz Gundara Āboliņa un Andreja Osokina “Sajūtu spēlēm”, kā arī citiem Andreja Osokina koncertiem pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.