Menu
 

"Swedbank" piešķīrusi 4,5 miljonu eiro aizdevumu saules elektrostacijas būvniecībai Carnikavā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"Swedbank" piešķīrusi 4,5 miljonu eiro aizdevumu investīciju uzņēmumam "Merito Partners" ("Merito") saules elektrostacijas būvniecībai Carnikavā, informēja bankas pārstāvji.

Plānots, ka šogad Carnikavā darbību sāks saules elektrostacija ar 12 megavatu (MW) jaudu, nodrošinot elektroenerģijas piegādi vairāk nekā 5860 mājsaimniecībām Carnikavā un tuvējām apdzīvotām vietām. 

Septembrī 11,7 hektāru platībā tiks izvietoti 22 300 saules paneļu. Paredzēts, ka tā gadā saražos vismaz 12,3 miljonus kilovatstundu (kWh) elektrības.

Carnikavas saules elektrostacijas izbūvē ieguldīti kopumā astoņi miljoni eiro, tostarp "Swedbank" aizdevums 4,5 miljonu eiro apmērā.

SIA "Carnikavas SES" īpašnieks ir investīciju uzņēmuma "Merito Partners" fonds "Merito Sustainable Energy Fund I", kurš projektu attīsta kopā ar ekspertiem no uzņēmuma "Saules Energy". Plānots, ka "Merito" fonds kopā ar "Saules Energy" kopumā īstenos astoņu elektrostaciju būvniecību Latvijā. Carnikavas saules elektrostacija ir starp pirmajām četrām, kas sāks ražot elektroenerģiju šogad.

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Mikus Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

"Firmas.lv" liecina, ka "Saules Energy" reģistrēta 2023.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Uzņēmuma kapitālā 75% pieder "KS Merito Sustainable energy fund I AIF", pa 9,38% pieder SIA "Solar energy fund" un SIA "Eco energy investments", bet 6,25% - SIA "LG management".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.