Menu
 

Salaspils un Ulbrokas handbolisti ar zaudējumiem atklājuši jauno sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Sports Ludzas novadā" Foto - "Sports Ludzas novadā"

Trešdien vakarā sezonas pirmās oficiālās spēles aizvadīja divas Pierīgas vīru handbola komandas. Virslīgas čempionāta pirmajā mačā “Salaspils” handbolisti viesos zaudēja “Tenax Dobele” vienībai, bet pirmās līgas turnīrā Ulbrokas sporta kluba komanda izbraukumā piekāpās Ogres novada sporta centra/HK “Ogre” handbolistiem.

Salaspilieši, kuri nesen bija uzvarējuši pārbaudes turnīrā Ludzā, Dobelē vadībā nebija ne reizi, taču pirmajā puslaikā mājinieku pārsvars tikai uz brīdi pārsniedza četru vārtu tiesu (15:10), bet drīz pēc tam bija vairs tikai “plus divi”. Otrā puslaika sākumā gan dobelnieki desmit minūšu laikā veica 7:1 izrāvienu un iekrāja izšķirošo deviņu vārtu starpību (30:21). Beigu rezultāts 44:32 “Tenax Dobele”.

“Salaspils” rindās sezonas pirmajā spēlē rezultatīvākie bija Eduards Malahovs ar septiņiem un Aleksandrs Pacikailiks ar sešiem precīziem metieniem.

Ulbrokas handbolisti Ogrē bija vadībā lielāko daļu pirmā puslaika , taču pēc pārtraukuma laukuma saimnieki pārņēma vadību un beigās guva itin pārliecinošu uzvaru 39:32.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, jaunajā sezonā Latvijas čempionāts visās līgās tiks izspēlēts trīs apļos, liecina Latvijas Handbola federācijas informācija. Kā ierasts, katrai komandai ar katru būs spēle mājās un izbraukumā. Savukārt trešās spēles vieta tiks noskaidrota publiskas izlozes kārtībā, nosakot, kura no komandām attiecīgajā pārī iegūs tiesības uz mājinieces statusu.

Regulārā čempionāta noslēgumā, pēc trīs aizvadītiem apļiem, katras līgas čempionvienība tiks kronēta attiecīgi pēc nopelnītajiem punktiem un vietu sadalījuma ranga tabulā. Iepriekšējās sezonas finālturnīra izspēle šosezon tiks aizstāta ar Latvijas kausa izcīņu kā atsevišķu turnīru, kas norisināsies sezonas noslēgumā.

Vīriešu virslīgā sezonai pieteikušās astoņas komandas, bet pirmajā līgā – septiņas, tostarp jaunpienācēji Salaspils sporta skolas handbolisti. Dāmu virslīgā piedalīsies sešas komandas, kuru vidū būs Salaspils sporta skolas vienība, toties neredzēsim titulēto Stopiņu pagasta komandu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.