Menu
 

Jūrmalā notiks sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - balticchoir.com Ilustrācija - balticchoir.com

No 22.septembra līdz 24.septembrim Jūrmalā notiks sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, piedaloties koriem no deviņām pasaules valstīm - Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Bulgārijas, Indonēzijas un Latvijas, informēja Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Par "Grand Prix" ieguvēja titulu sacentīsies jauktais kamerkoris "Encore" no Igaunijas, Somu jauniešu jauktais koris no Somijas, jauktais koris "St Jacobs Vokalensemble" no Zviedrijas, Oslo Universitātes sieviešu koris no Norvēģijas, jauktais kamerkoris "Alumni Heidelberg" no Vācijas, Dublinas jauktais kamerkoris no Īrijas, sieviešu koris "Voices of Orpheus" no Bulgārijas, jauktais koris "Gratia Choir" no Indonēzijas, kā arī divi pašmāju kolektīvi - jauktais koris "Austrums" un jauktais koris "Norise".

Koru sniegumu vērtēs profesionāla starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs būs Hosu Elberdins Badiola. Žūrijā darbosies Kaje Tannera, Haralds Jers, Luka Skakabaroci un latviešu komponiste Selga Mence.

Konkursa laikā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē dalībnieki tiks vērtēti trīs konkursa kārtās - Obligātās programmas un Brīvas izvēles programmas kategorijās. Obligātās programmas ietvaros visi kori izpildīs skaņdarbu no romantisma laikmeta, laikmetīgo mūziku, savas valsts tautas dziesmu unisonā, kā arī speciāli konkursam komponētu skaņdarbu - šogad tas būs pirmajam konkursam komponētais Riharda Dubras opuss "Hail, O Star of the Ocean". Brīvas izvēles programmā koriem ir iespēja izpildīt programmu pēc savas izvēles, parādot savu skanējumu un to, kas katram izdodas vislabāk.

Pieci augstāko rezultātu ieguvušie kori cīnīsies "Grand Prix" finālā, bet trīs augstāko vērtējumu ieguvušie kori iegūs naudas balvas,

"Grand Prix" jeb 1. vietas ieguvējs saņems mākslinieces Gintas Grūbes veidoto Jūrmalas pilsētas kausu un lielo balvu - 3500 eiro, 2. vietas ieguvējs - 2000 eiro naudas balvu, bet 3. vietas ieguvējs - 1000 eiro. Papildus tiks pasniegta labākā diriģenta balva 500 eiro apmērā, labākā obligātā skaņdarba interpreta balva (250 eiro), kā arī skatītāju simpātijas balva no zīmola "Laima". Labākais unisona skaņdarba interprets saņems balvu no "Musica Baltica", skatuviski atraktīvākais priekšnesums - balvu no "Innocent PRO" un Dzintaru koncertzāles simpātijas specbalvu.

Konkurss notiek sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldību, Valsts Kultūrkapitāla fondu un Latvijas Gāzi. Atbalsta izdevniecība "Musica Baltica", TV24, "Dienas mediji", restorāns "36. līnija", OLA Foundation, zīmols "Laima" un "Innocent PRO".

Pasākums tiks translēts tiešraidē kanālā TV24 un "Facebook Live".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.