Menu
 

Septembra beigās "Zinātnieku nakts" norisināsies arī Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - IZM Ilustrācija - IZM

29.septembrī vairāk nekā 20 Latvijas zinātniskajās institūcijās – augstskolās, universitātēs un zinātniskajos institūtos – norisināsies pasākums “Zinātnieku nakts 2023”, kuru koordinē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Tā ietvaros institūcijas “atvērs savas durvis” un ikvienam interesentam piedāvās plašu bezmaksas pasākumu un aktivitāšu programmu visdažādākajās zinātnes nozarēs, sniedzot iespēju tikties ar pētniekiem, doties ekskursijās, skatīties šovus, piedalīties eksperimentos un diskusijās.

Publikai būs iespēja iepazīt inovatīvas metodes un aplūkot mūsdienīgas zinātnes tehnoloģijas izklaidējošā veidā. Latvijas zinātnes nozari pārstāv dažādu jomu speciālisti, mūsdienīga infrastruktūra un Eiropas līmeņa institūti, kas pasākuma laikā sniegs ieskatu zinātnes attīstības potenciālā Latvijā.

Salaspilī Latvijas Valsts mežzinātnes institūts “Silava” sadarbībā ar Salaspils novada domi rīkos tradicionālo pasākumu "Mežzinātnes pēcpusdiena", kura ietvaros ikvienam būs iespēja novērtēt, kādi aktuāli pētījumi tiek veikti LVMI "Silava", kā zinātnieku radītās zināšanas tiek ieviestas praksē.

Rīgā plašu programmu piedāvās Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Biznesa augstskola “Turība”, Transporta un sakaru institūts, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, Agroresursu un ekonomikas institūts, Daugavpils Universitātes aģentūra “Latvijas Hidroekoloģijas institūts”, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts, Latvijas Organiskās sintēzes institūts, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs, Elektronikas un datorzinātņu institūts, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR". Aktivitātes plānotas arī citviet Latvijā.

Kā atgādina IZM, pasākums “Zinātnieku nakts” Latvijā notiek Eiropas Komisijas iniciētā pasākuma “Eiropas Zinātnieku nakts” ietvaros katru gadu septembra pēdējā piektdienā. Tā mērķis ir tuvināt zinātnisko pētniecību sabiedrībai, veicinot īpaši jauniešu interesi par zinātni un tās lomu cilvēka ikdienas dzīvē. Pasākums ik gadu pulcē vairāk nekā 1,5 miljonus apmeklētāju visā Eiropā un norisināsies jau astoņpadsmito reizi.

Vairāk par “Zinātnieku nakts 2023” dalībniekiem, aktivitātēm un norises laikiem var uzzināt šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.