Menu
 

Skolēnus un pirmsskolas vecuma bērnus aicina nodot papīra iepakojumu, makulatūru un izlietotās baterijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ražotāju atbildības sistēmas uzņēmums “Zaļā josta” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, atkritumu apsaimniekotāju “CleanR” un citiem partneriem ir uzsākusi kampaņu “Tīrai Latvijai”, kuras laikā skolēnus, pirmsskolas vecuma bērnus un viņu ģimenes locekļus izglītības iestādēs aicina vākt papīra iepakojumu, makulatūru un izlietotās baterijas, informē “Zaļās jostas” vides izglītības vadītāja Aija Caune.

Kampaņas laikā savāktais papīra iepakojums un makulatūra tiks nodota otrreizējai pārstrādei, tādējādi kļūstot par izejvielu, piemēram, jaunu iepakojumu vai rakstāmpapīra, ekoloģisku mājdzīvnieku pakaišu granulu, siltumizolācijas materiālu ražošanā. Bērni un jauniešu varēs redzēt, kā atkritumi pārtop izmantojamos resursos, jo par katru savākto makulatūras tonnu pretī varēs saņemt pārstrādātu papīru.

Pirmsskolas, vispārējās, profesionālās un interešu izglītības iestādes aicinātas pieteikties kampaņai no šā gada oktobra līdz 2024.gada 15.martam interneta vietnē “www.tirailatvijai.lv”. Nododamo atkritumu – bateriju un papīra iepakojuma un makulatūras – vākšanu izglītības iestādēs var uzsākt jau šobrīd un vākt līdz pat nākamā gada 15.martam. Kampaņas “Tīrai Latvijai” rezultāti, tai skaitā uzvarētāji, tiks paziņoti 2024.gada maijā.

Kampaņas laikā tiks organizētas arī dažādas izglītojošās aktivitātes par atkritumu šķirošanu, pārstrādi un vides tīrības saglabāšanu.

“Zaļā josta” Latvijas skolēnus un pirmsskolas vecuma bērnus makulatūras vākšanas kampaņā  iesaista jau 21.reizi, bet izlietoto bateriju vākšanā – 17.reizi. Pērn kampaņā “Tīrai Latvijai” iesaistījās 437 izglītības iestādes, savācot gandrīz 636 tonnas makulatūras un nepilnas 42 tonnas bateriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.