Menu
 

Ropažu novadā likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, cietis ugunsdzēsējs Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien plkst. 13.44 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Kangariem, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un divi šķūņi kopumā 200 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc NMPD mediķu sniegtās palīdzības darbu notikuma vietā turpināja. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji, un plkst. 18.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 20 izsaukumu. Degušas vēl vairākas ēkas – ceturtdien Garkalnes novada Bukultos liesmas bija pārņēmušas šķūni (25 m2 platībā), sestdien Kaudzīšu ielā Rumbulā – dārza māju (15 m2), svētdien Matīsa ielā Jūrmalā – ūdens sūkni un celtniecības materiālus divstāvu dzīvojamā mājā, kā arī divstāvu dzīvojamās mājas fasādi Ikšķilē (10 m2).

Piektdien pēcpusdienā Stopiņu novada Rumbulā divu hektāru platībā degusi sausā zāle un krūmi, taču divu stundu laikā šo ugunsgrēku izdevies likvidēt. Saulkrastu novadā dzēsta nelielā teritorijā degoša meža zemsedze, Siguldā, Jūrmalā un Salaspils novadā – atkritumi, Siguldā pie Vidzemes šosejas – elektrolīnijas balsta stabs, bet Ķekavas novada Lielvāržos un Salaspils novada Silabriežos – vieglās automasīnas.

Piektdien VUGD saņēma izsaukumu uz Inčukalna novada Gauju, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtama nezināmas izcelsmes smaka – telpas tika izvēdinātas. Vēja brāzmu nolauztie vai aizlauztie koki no ceļa braucamās daļas un ietvēm aizvākti Olaines novada Stūnīšos, Babītē, Stopiņu novada Sauriešos, Siguldā, Jūrmalā un uz Rīgas apvedceļa Ķekavas novada teritorijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.