Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai spējat izsekot līdzi oficiālajai informācijai par Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Valsts kanceleja Foto - Liene Ozola un Valsts kanceleja

Visā pasaulē turpina izplatīties dažādu veidu informācija par Covid-19 pandēmiju, tostarp dezinformācija, kas var nelabvēlīgi ietekmēt sabiedrības drošību, veselību un efektīvu krīzes pārvarēšanu, uzskata eksperti. Arī mūsu valsts informatīvā telpa ik dienas tiek pārplūdināta ar visdažādāko informāciju saistībā ar pandēmiju. Iedzīvotājiem kļūst aizvien grūtāk ieturēt tā dēvēto informatīvo higiēnu, turklāt apgrūtinoša kļūst arī oficiālās informācijas atsijāšana no viedokļiem, kas rezultātā var nozīmēt apgrūtinātu spēju sekot līdzi valdības noteiktajiem ierobežojumiem un oficiālajiem paziņojumiem.

Andrejs, sētnieks

Kur nu var visam līdzi izsekot! Tas nav iespējams, tāpēc es esmu izvēlējies uzticamus informācijas avotus un tikai tos tad arī skatos. Manā gadījumā tā ir televīzija.

Vitolds, pašnodarbinātais

Tā kā savulaik esmu nodarbojies ar sabiedrisko darbu, ļoti labi orientējos informācijas sniedzējos. Tādēļ es informāciju atlasu ļoti mērķtiecīgi, var pat teikt – izmantojot zinātniskas metodes.

Olga, pārdevēja

Pēdējā laikā cenšos informāciju par Covid-19 lasīt pēc iespējas mazāk. Kā teikts parunā – jo mazāk zināsi, jo ciešāk gulēsi.

Ziedonis, loģistikas speciālists

Es personīgi pārliecinājos, ka nevar uzticēties nekādai informācijai. Pavasarī, kad mums stāstīja, ka visa Eiropa ir ciet, biju gan Itālijā, gan Spānijā, un tā aina bija pavisam citāda, nekā mums tika stāstīts.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.