Menu
 

Brāļiem Šiciem otrā vieta Sprinta kausa sacensībās Austrijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv Foto - Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv

Siguldieši Andris un Juris Šici svētdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā izcīnījuši otro vietu Sprinta kausa sacensībās kamaniņu sportā, kas notika Pasaules kausa izcīņas pirmā posma ietvaros. Ceturtās vietas ieņēma Elīza Tīruma Sprinta kausā un Latvijas kvartets komandu stafetes sacensībās.

Sprinta kausa sacensībās tradicionāli piedalās pa 15 labākajiem katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem. Divnieku ekipažu konkurencē Šici vienīgo braucienu ar startu gaitā veica 30,209 sekundēs un piekāpās vienīgi Pasaules kausa posma uzvarētājiem austriešiem Štoi/Kolleram, kuri bija par 0,091 sekundi ātrāki. Devītajā vietā ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,267 s), bet ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri ar astoto vietu bija labākie sestdien notikušajās Pasaules kausa sacensībās, šoreiz palika 13.vietā (+0,427 s).

Dāmu sacensībās Elīza Tīruma no Krimuldas ierindojās ceturtajā vietā. Ātrākas par viņu bija tikai trīs Vācijas sportistes ar Jūliju Taubicu priekšgalā – Elīza viņai zaudēja 0,253 sekundes. 10.vietu ieņēma saulkrastiete Kendija Aparjode (+0,325 s) un 13.vietu siguldiete Ulla Zirne (+0,436 s). Savukārt sacensībās vīriem Kristers Aparjods ieņēma desmito vietu (0,307 sekundes aiz uzvaretāja vācieša Feliksa Loha) un Artūrs Dārznieks – 13.vietu (+0,442 s).

Vēl svētdien sezonas pirmajās komandu stafetes sacensībās māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi, kā arī ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās ceturtajā vietā. Uzvarētājiem Vācijas kamaniņu braucējiem viņi zaudēja 0,273 sekundes, bet no trešās vietas, ko ieguva Krievijas komanda, atpalika par 0,152 sekundēm. Sacensībās piedalījās desmit valstu komandas.

Svētdienas rītā notikušajās Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībās dāmām labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija Kendija Aparjode – ar 14.un 9.rezultātu braucienos viņa ierindojās 11.vietā 0,585 sekundes aiz posma uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas.

Vienu pozīciju zemāk finišēja Elīza Tīruma, kura pēc pirmā brauciena bija septītā, bet summā Aparjodei zaudēja 0,004 sekundes. 15.vietu ieņēma Ulla Zirne (+0,752 s), bet viņas novadniece, juniore Sigita Bērziņa 28 dalībnieču konkurencē ierindojās 23.vietā (+1,168 s).

Jau ziņots, ka Pasaules kausa pirmajā dienā astotās vietas ieguva Kristers Aparjods vīru, kā arī Mārtiņš Bots un Roberts Plūme divnieku ekipāžu sacensībās. Pasaules kausa izcīņas otrais posms norisināsies no 4.līdz 6.decembrim Altenbergas trasē Vācijā. Siguldā pasaues labākie kamaniņu braucēji sacentīsies sestajā posmā 9.un 10.janvārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.