Menu
 

Jūrmalā un Ādažos likvidēti paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki; Ķekavā dedzis Adventes vainags Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Viens no bīstamākajiem ugunsgrēkiem reģistrēts sestdien vēlu vakarā Bulduru prospektā Jūrmalā, kur divstāvu koka mājas pagrabā dega sadzīves mantas un tehnika 30 kvadrātmetru platībā. Pēc trīs stundu darba šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēcpusdienā Ādažu novadā divstāvu neapsaimniekotā ēkā dega ārsiena, jumts un koka paletes 100 m2 platībā.Veicot glābšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Arī šis ugunsgrēks tika likvidēts triju stundu laikā.

Svētdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija aizdedzies Adventes vainags. Šis ugunsgrēks tika likvidēts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Vēl Mārupes novada Tīrainē dedzis mikroautobuss, deviņstāvu mājas dzīvoklī Enerģētiķu ielā Salaspilī – bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts, Kanālu ielā Jūrmalā – zaru kaudze, Skolas ielā Jūrmalā – sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, bet Garkalnas novada Skuķīšos, Rīgas ielā Baldonē un Nometņu ielā Jūrmalā – atkritumi.

Piektdien VUGD darbinieki sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc triju vieglo automašīnu sadursmes Stopiņu novadā. Savukārt amizants negadījums fiksēts pirmdien agri no rīta Siguldas novadā, kur glābēju palīdzība bija nepieciešama kaķim, kura galva bija iesprūdusi ēdiena bundžā. Nelaimīgais mājdzīvnieks tika atbrīvots un nodots saimniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.