Menu
 

Pandēmijas laikā ir bijuši gadījumi, kad cilvēki spļauj policistiem sejā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pandēmijas laikā ir bijuši gadījumi, kad cilvēki spļauj policistiem sejā, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pastāstīja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Mediķu izplatītā informācija liecina, ka Covid-19 izplatās ar inficēta cilvēka siekalām un deguna izdalījumiem. Tas nozīmē, ka vīruss izplatās ar sīkiem pilieniem, kas rodas runājot, šķaudot vai klepojot.

Bole pastāstīja, ka no ārkārtējās situācijas izsludināšanas brīža 9.novembrī līdz otrdienai par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu kopumā sākti 3484 administratīvā pārkāpuma procesi. 

170 procesi sākti par pašizolācijas neievērošanu, 869 par mutes aizsega nelietošanu, 1120 par "Covidpass.lv" anketas neaizpildīšanu, 1100 par piedalīšanos privātā pasākumā un aizliegtu pulcēšanos, 28 par aizliegtu piedalīšanos sapulcēs, piketos un publiskos pasākumos. Tāpat sākti administratīvā pārkāpuma procesi par cita veida pārkāpumiem.

Bole gan uzsvēra, ka kopumā policija spēj kontrolēt ierobežojumus, taču katrs gadījums tiek individuāli izvērtēts un neviens ļaunprātīgi netiek sodīts.

Kā ziņots, Ministru kabinets trešdien plkst.10 ārkārtas sēdē lems par komandantstundas noteikšanu Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā. Tāpat tiks lemts par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 7.februārim.

Otrdien Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.