Menu
 

Izskata iespēju pēc pagarinātā brīvlaika mācības klātienē atsākt mazākajām un izlaiduma klasēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tiek izskatīta iespēja pēc pagarinātā brīvlaika mācības klātienē atsākt mazākajām un izlaiduma klasēm, pirmdien pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem atzina tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Politiķa ieskatā izglītības iestādes ir pratušas mācību procesu izveidot tādu, kas dotu iespēju mācīties klātienē, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus.

"IZM būtu gatava nodrošināt, ka tie skolēni, kam ir īpaši svarīgi un īpaši kritiski mācīties klātienē - mazo klašu bērni, kas fiziski attālināti nevar iegūt kvalitatīvu izglītību, un tie, kam ir gala eksāmeni, varētu atsākt mācības klātienē, kad būs beidzies pagarinātais brīvlaiks," teica Bordāns.

Ministrs pauda, ka no IZM puses kā nevēlamākais scenārijs tiek uztverta mācību gada pagarināšana vasarā. Tāpēc IZM nosliecas, ka būtu jānodrošina skolēniem, kam būs eksāmeni, un mazākajiem izglītojamajiem iespēja mācīties klātienē.

Kā ziņots, pirmdien 7.-12.klašu skolēniem visā Latvijā atsākās mācības, tām notiekot attālināti.

Pērnā gada nogalē valdība lēma, ka 1.-6.klašu skolēniem ziemas brīvlaiks tiek pagarināts par vienu nedēļu, proti, līdz 8.janvārim, savukārt 7.-12.klašu skolēni attālinātajās mācībās atgriezīsies šodien.

Izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš atzīmēja, ka pašlaik vēl nav lemts, vai šī papildu brīvlaika nedēļa pirmo sešu klašu audzēkņiem būs jāatstrādā vasarā.

Tāpat iepriekš valdība lēmusi, ka no šodienas skolās mācību procesa laikā un ārpus tā sejas maskas būs jānēsā visiem - gan skolēniem, gan skolotājiem. Saglabājas arī līdzšinējais noteikums par trīs kvadrātmetru platības nodrošināšanu skolā vienam skolēnam.

Šuplinska iepriekš teica, ka, ja janvārī pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars būs 4-5% no testēto skaita, tad valdība varētu lemt par atvieglojumiem mācību procesā un 9. un 12.klašu mācīšanu klātienē.

Pēc politiķes vārdiem, ja janvāra sākumā vai vidū būs uzlabojusies kopējā saslimstības statistika, skolas varēs atgriezties pie A un B modeļa realizācijas, atkarībā no skolas infrastruktūras. Arī pagaidām spēkā esošā prasība par nepieciešamību nodrošināt trīs kvadrātmetrus katram skolēnam būs spēkā atkarībā no Covid-19 statistikas janvārī, iepriekš teica ministre.

Vienlaikus izglītības ministre toreiz norādīja, ka, ja pozitīvo gadījumu īpatsvars būs 4-5% robežās, arī 7.-12.klases varētu pāriet vismaz uz B mācību modeli.

Kā vēstīts, Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.