Menu
 

"Tele2" šogad plāno uzstādīt 5G stacijas 13 pilsētās un to tuvumā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" šogad plāno uzstādīt 5G stacijas 13 Latvijas pilsētās un to tuvumā, pavēstīja "Tele2" pārstāvji.

"Tele2" šogad plāno uzstādīt 5G stacijas Ventspilī, Salaspilī, Baložos, Liepājā, Cēsīs, Kuldīgā, Mārupē, Ogrē, Jēkabpilī, Saldū, Talsos, Carnikavā un Olainē. Tāpat 5G pārklājums tiks paplašināts vietās, kur jau šobrīd tas bija pieejams - Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā un Valmierā.

"Aizvadītajā pusotrā gadā mēs 5G bāzes stacijas uzstādījām septiņās Latvijas pilsētās un šogad mūsu plānos ir 5G tīklu jau izvērst līdz tādam līmenim, lai šīs tehnoloģijas bāzes stacijas atrastos 20 Latvijas pilsētās vai to tuvumā," pauda "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš atzīmēja, ka 5G tehnoloģijas ieviešanā "Tele2" sadarbojas ar tehnoloģiju kompāniju "Nokia", kura palīdz "Tele2" arī pamattīkla modernizācijas darbos.

"Tele2" pašreizējais plāns paredz vienmērīgi izvērst 5G tīklu visos Latvijas reģionos, lai nākotnē tā attīstība visā Latvijas teritorijā notiktu daudz straujāk.

Vienlaikus 5G tīkla paplašināšana notiek, izvērtējot arī 4G tīkla noslodzi konkrētajā vietā, jo, pēc uzņēmumā paustā, 5G tehnoloģija var atslogot 4G tīklu, kas šobrīd un arī vēl tuvākajā nākotnē būs galvenā tehnoloģija mobilo sakaru nodrošināšanā.

"Ņemot vērā, ka mobilo datu patēriņš 2020.gadā mūsu tīklā pieauga par aptuveni 60%, mēs lieliski saprotam, ka ir nopietni jāstrādā pie tīkla jaudas un pārklājuma stiprināšanas. Tieši tādēļ arī šogad mums ir paredzētas vairāku miljonu eiro lielas investīcijas tīkla infrastruktūras attīstībā," minēja Vancovičs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Tele2" šogad plāno sākt mobilo sakaru pamattīkla modernizācijas darbus, investējot tajos apmēram 10 miljonus eiro. Lai uzlabotu 2G, 3G un 4G tīklu darbību, "Tele2" plāno uzlabot kapacitāti aptuveni 200 bāzes stacijām un uzbūvēt 40 jaunas.

Tāpat ziņots, ka "Tele2" 2019.gadā strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 31,519 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.