Menu
 

Šogad Siguldas svētkus svinēs ar moto "PIE-DZĪVO-JUMS"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Satikšanās, pulcēšanās un kopā būšanas brīži ir limitēti, tomēr svinēšanas prieku neviens nav atcēlis, un tieši tāpēc Siguldas svētki meklē jaunus ceļus, lai 29. maijā dotos PIE katra, kam sirdī DZĪVO skaistākā vieta uz pasaules, un radītu īpašu dienu JUMS!

Ar moto “PIE-DZĪVO-JUMS” novadniekiem būs iespēja satikt labākos svinēšanas stāstus – mūzikā, garšās, pagalmos, upes krastos un radio, pārsteiguma sveicienos, azartiskos rēbusos un virtuālā, tomēr varenā kopā būšanā. “Sajutīsim ievziedu spēku attālināti un tomēr visi kopā tepat – mūsu Siguldā!” aicina svētku rīkotāji.

Kā liecina informācija novada pašvaldības internet vietnē, arī šogad Siguldas svētku programma veidota tā, lai svinēšana visiem būtu droša, tomēr sirdī priecīga un uz piedzīvojumiem aicinoša:

Plkst. 9.00–10.00 Piedzīvojums uz upes – svētku rītā ikviens aicināts klausīties Gaujas krastu dabas skaņu melodijās un projekta “Klausies Gauju” mūziķu skaņdarbos Gaujas senielejā no piestātnes “Dainas” līdz Siguldas pludmalei.

Plkst. 10.00–13.00 Piedzīvojums brokastīs – pie rīta kafijas vai tējas tases un ģimenes brokastu galda savā telefonā lietotnē WhatsApp būs iespēja saņemt svētku sveicienu. Pieteikt savu tālruņa numuru sveiciena saņemšanai iespējams, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Plkst. 11.00–20.00 Virtuālais piedzīvojums – aicina kopīgi veidot Siguldas svētku virtuālo gājienu. Svētku gājiens ir skaistākā un patriotiskākā Siguldas svētku tradīcija, un arī šogad, pielāgojoties epidemioloģiskajiem apstākļiem, Svētku laukumā iepriekš rezervētā laikā individuāli, ģimenēm, vienas mājsaimniecības ietvaros vai atļautajam kolēģu, draugu, kaimiņu pulcēšanās modelim būs iespēja radīt aizraujošus virtuālā gājiena foto un video stāstus, kas paliks kā unikāla šī neparastā laika liecība.

Gājiena tēma ir “Es esmu unikāls”, tādēļ novadnieki aicināti izveidot sev īpašu svētku vizuālo tēlu, izmantot karogus, plakātus, lai piedzīvotu īstu svētku gājiena sajūtu. Svētku laukumā gājiena dalībniekus sveiks un uzmundrinās TV un radio personība Valters Krauze. Savu gājiena laiku iespējams pieteikt, zvanot uz kultūras centra “Siguldas devons” kases tālruņa numuru 66117114.

Plkst. 11.00–21.00 Piedzīvojuma garša – Siguldas restorānu un kafejnīcu terasēs, baudot maltīti, varēs saņemt garšas piedzīvojuma spēles žetonus. Izveidojot no tiem pareizo atbildi un daloties ar atbildi sociālo tīklu vietnēs ar mirkļbirku #PiedzīvojumuGarša, ikviens piedalīsies svētku balvu izlozē, kas norisināsies “Radio 7” frekvencē 89.8 vakara ballītes ietvaros.

Plkst. 11.00 Piedzimt piedzīvojums – kultūras centra “Siguldas devons” iekšpagalmā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics individuāli pasniegs medaļas “Esmu dzimis Siguldas novadā” tām ģimenēm, kuru mazuļi piedzima 2020. gada otrajā pusgadā. Ar ģimenēm tiks saskaņots medaļas saņemšanas grafiks, lai izvairītos no pulcēšanās, norādad rīkotāji.

No plkst. 12.00 Pilsētas DNS piedzīvojums – kultūrvietas “Koprades laboratorijas” noslēguma akcija “Identitātes siena” Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Iedzīvotāji aicināti atstāt savu Siguldas identitātes dzīslu kopīgā pilsētas DNS kodā. Būs iespēja piedzīvot inovatīvu mākslas eksperimentu pārsteigumus, kā arī foto akcijas “Trešā acs” kopsavilkuma ekspozīciju.

No plkst. 12.00 Piedzīvojuma rēbuss – siguldietes Līvas Pakalnes-Fanelli mākslas darba medības pilsētvidē. Novadniekiem būs jāatmin rēbusa mīklās apslēptās Siguldas vietas, jāatrod katrā no vietām vienu mākslinieces gleznas daļu un jānofotografē. Pēc tam fotogrāfijas jāsavieno vienotā kolāžā un ar iegūto rezultātu jādalās sociālo tīklu vietnēs, izmantojot mirkļbirku #PiedzīvoSiguldā. Iesūtīto pareizo gleznas fotogrāfiju balvu izloze norisināsies “Radio 7” frekvencē 89.8 vakara ballītes ietvaros.

Plkst. 14.00–16.00 Piedzīvojums kabatā – mūzikas koncerti un programma bērniem Siguldas daudzdzīvokļu namu pagalmos. Šai piedzīvojumā piedalīsies mūzikas grupas – “Neon Saturdays”, “Zelta Kniede”, “Vēja radītie”, “Tutti Frutti”, “Rūdolfs Daņiļevičs & Co” un Dailes teātra aktieru muzikālā apvienība “Ilga”. Svētku organizatori aicina novadniekus nepulcēties, bet mūzikas skaņām un priekšnesumiem atvērt logus un balkonu durvis. Prognozētais laiks un vietas tiks izziņoti īsi pirms svētkiem.

Plkst. 19.00–23.00 Multimākslas piedzīvojums – mākslinieku pop-up tirdziņš “Multimāksla” kultūras centra “Siguldas devons” iekšpagalmā. Tirdziņā būs iespēja satikt tautā iemīļotas un visiem zināmas personības, aprunāties ar māksliniekiem, uzzināt ko vairāk par viņu aizraušanos, noklausīties īsu meistarklasi, saņemt autogrāfu un par īpašām cenām iegādāties mākslinieku izgatavotās lietas, tādējādi atbalstot radošos cilvēkus.

Plkst. 19.15. Piedzīvo Siguldā – Siguldas himnas “Zied ievas Siguldā” kopīga sadziedāšanās sētās, balkonos, māju pagalmos un “Radio 7” frekvencē 89.8.

Plkst. 19.15–23.00 Piedzīvojuma frekvence – “Radio 7” Siguldas ballīte frekvencē 89.8. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad novadnieki, rakstot vai ierunājot balss ziņu lietotnē WhatsApp uz tālruņa numuru 20115577, varēs nosūtīt vēlējumu pilsētai, kaimiņiem vai kolēģiem un izvēlēties mīļākās dziesmas.

Mainoties noteiktajiem ierobežojumiem, ir iespējamas izmaiņas svētku programmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.