Menu
 

Aktieris Mārtiņš Egliens: Galvenais, lai būtu interesanti, azartīgi un mazliet neparedzami Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Jānis Deinats Foto - Jānis Deinats

15.maijā visā Latvijā risināsies Ģimenes dienas svinības, ko rīko kustība “Par dabisku ģimeni”. Programmā – sarunas, diskusijas un pārdomas par tematu “Latvijas ģimene 21. gadsimtā. Iespējas un izaicinājumi”, kurā vairāk nekā sešdesmit sabiedrībā zināmu un mazāk zināmu cilvēku dalīsies pieredzes stāstos, palīdzot formulēt risināmās problēmas un kopīgi meklējot risinājumus attiecību stiprināšanai ģimenē un nepieciešamajiem soļiem valsts līmenī. Notiks iepazīšanās ar divpadsmit vīriem no jaundibinātās Latvijas Vīru biedrības – dažādu nozaru profesionāļiem un viedokļa līderiem. Uzzināsim par biedrības mērķiem un nākotnes vīziju.

Ģimenes dienas pasākumu vadīs aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens. Visas dienas garumā pasākuma norisei varēs sekot līdzi tiešsaistē www.facebook.com lapā “Kustība par dabisku ģimeni”, bet no pulksten 14.00 – arī “TV24”.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Droši vien kaut kas jaunībā. Vidusskolas laikā ar klasesbiedriem bijām pie vienas meitenes, kas dzīvoja Vecrīgā mājas pēdējā stāvā. Kādā brīdī izdomājām, ka nav jāmēro garākais ceļš starp istabām, bet varam iet pa ārsienas karnīzi. Tas viss notika sestajā stāvā. Kad, nonākuši lejā, no apakšas paskatījāmies uz augšu, sapratām, ka tas bija pilnīgs trakums.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Abu bērnu piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Katru reiz kaut kas cits. Galvenais, lai ir interesanti. Un tas interesantums var nākt no dažādiem avotiem – režisora, mūzikas, izrādes materiāla. Man galvenais ir, lai būtu interesanti, azartīgi un mazliet neparedzami.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Es neesmu pārliecināts, vai man ir kāds veselīgs ieradums.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Visi pārējie.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Nevajag iedomāties, ka tu pats un saviem spēkiem vari kaut ko paveikt. Ja notiek sadarbība ar to, kas ir augšā, tad var paveikt ļoti daudz.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Pirms vairākiem gadiem lielāko satricinājumu man radīja filma “Dogvila”, un kopš tā laika lielāku iespaidu laikam nekas nav atstājis. Tā ir ļoti smaga un grūta filma, bet ārkārtīgi jaudīga. Pēc pirmās reizes, kad to noskatījos, domāju, ka nekad neskatīšos to atkārtoti, bet, kad filmu rādīja TV, vēlreiz noskatījos līdz beigām.

Kādu mūziku klausāties?
Man vairāk patīk vecāka mūzika: Frenks Sinatra, Fils Kolins… Tāda mierīga noskaņu mūzika ar retro piegaršu.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Man patīk ceļmalas krodziņi – tajos ir sava atmosfēra, katrā citāda. Parasti tā ir vienkārša ēdienkarte, kas apmierina manu neizlepušo zemnieka vēderu.

Laiks un vieta, kurā gribētu dzīvot?
Es negribētu dzīvot nekur citur un nekādā citā laikā. Varu tikai lūgt Dievu, lai pandēmija ātrāk beidzas un lai mums ļauj vienkārši strādāt. Taču arī šis laiks mums noteikti kaut ko māca, jo ne velti mums jādzīvo vietā un laikā, kurā esam. Taču, ja varētu pasapņot un paceļot laikā, es darītu to pēc loterijas principa, jo katram laikam un katrai vietai ir sava vērtība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.