Menu
 

Atklāta aktīva dzīvesveida atbalsta iniciatīva "Kustība, kas vieno"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

VAS "Latvijas Loto" piektdien oficiāli atklājis jaunu nacionāla mēroga loteriju projektu ar sabiedriskā labuma mērķi – "Sporta loteriju", kas ievada kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) īstenoto aktīva dzīvesveida atbalsta iniciatīvu "Kustība, kas vieno". Šīs iniciatīvas mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes visās vecuma grupās, vienlaikus ar loterijas palīdzību piesaistot līdzekļus atbalstam jauniešu sportam, pavēstīja Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Iniciatīvu atbalsta arī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, savā uzrunā norādot uz aktīva dzīvesveida un sporta lomu un nozīmi veselas un spēcīgas nācijas izaugsmē un attīstībā, kas ir īpaši svarīgi pašreizējā situācijā, kad liela daļa sabiedrības, tostarp bērni un jaunieši, strādā vai mācās mājas apstākļos.

Finansējums sporta atbalsta iniciatīvai "Kustība, kas vieno!" tiks nodrošināts no jauno nacionālā līmeņa sabiedriskā labuma mērķa loteriju "Sporta loterija" un "Sporto visi!" ieņēmumiem. Jaunās valsts mēroga sporta tēmai veltītās izlozes ar sabiedriskā labuma mērķi Ministru kabinets atbalstīja aizvadītā gada 5.novembrī.

Kopējais pieejamais finansējums, ko valsts ar nacionālās loterijas atbalstu projekta ietvaros novirzīs sportošanas veicināšanai "Sporto visa klase" skolās, ir 375 000 eiro. No šīs summas 260 000 eiro būs finansējums skolām sporta dzīves uzlabošanai, bet 115 000 eiro – sacensību un īpašas nometnes organizēšanai, liecina LOK un "Latvijas Loto" informācija.

 "Sporta loterija" no šā gada 7.maija jau ir nopērkama "Latvijas Loto" loteriju tirdzniecības vietās, kā arī internetā latloto.lv. Loterijas pirmais lielais laimests 123 000 eiro apmērā tika laimēts jau nākamajā dienā pēc loterijas nonākšanas tirdzniecībā. Pirmajā sērijā, kurā ir 1 miljons biļešu, iespējami vēl trīs lielie laimesti.

Otrs loterijas produkts – interaktīvā izloze "Sporto visi!" – tiks laista klajā šā gada rudenī. 6.maijā LOK ir izsludinājusi pieteikšanos jaunajai projekta "Sporto visa klase" sezonai. Izglītības iestādēm pieteikumu programmai "Sporto visa klase" jānosūta līdz 2021.gada 11.jūnijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.