Menu
 

Pēc nedēļas ar "Pūķu pastaigu" Jūrmalas pludmalēs atklās vasaras sezonu

  • Autors:  LETA
Foto- jurmala.lv Foto- jurmala.lv

Pēc nedēļas, 5.jūnjā un 6.jūnijā, dažādās Jūrmalas pludmalēs atklājot vasaras sezonu, gaisā tiks pacelti simti krāsainu pūķu, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Pasākumā "Pūķu pastaiga" var piedalīties ikviens jūrmalnieks. Nepieciešams vien izgatavot vai iegādāties gaisa pūķi un palaist to gaisā.

Kā norāda pašvaldība, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, arī šogad ikgadējie Jūrmalas Kūrorta svētki nenotiks. Tomēr, lai cits citu iepriecinātu un vasaras sezonas sākumu atzīmētu drošā veidā, Jūrmalas pludmalēs gaisā tiks pacelti dažādu krāsu un lieluma gaisa pūķi.

Pasaulē ik gadu notiek lieli festivāli, kuros gaisā tiek celti telpiski, izgaismoti un vairākus desmitus un pat simtus metrus lieli, dažādu formu pūķi. Šie festivāli ir "Pūķu pastaigas" iedvesmas avots. 

Rīkojot šo aktivitāti, pašvaldība cer vairot pozitīvas emocijas un piedāvāt vietu iztēles brīvībai, kā būtu, ja pludmalē norisinātos vērienīgs Jūrmalas pūķu festivāls. 

"Pūķu pastaigas" dalībniekiem, kuri būs publicējuši sava pūķa foto vai video "Facebook" vai "Instagram" kontos, pievienojot mirkļbirku #LaiksVasarai, būs iespēja laimēt balvas. 

Pasākumā paredzēta lielo pūķu laišanas pastaiga, našķu tirdziņš Kauguros, dizaina tirgus Majoros un "Putnu salidojums" Mellužu parkā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.