Menu
 

CVK noraida saņemtās sūdzības par vēlēšanu norisi un rezultātiem Saulkrastu un Olaines novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien noraidīja sūdzības par vēlēšanu norisi un rezultātiem Krāslavas, Saulkrastu un Olaines novadā, turklāt vienu no saņemtajiem iesniegumiem deputāta kandidāte no Saulkrastu novada sēdē atsauca.

Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajā termiņā, kādā deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem vai pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības apstrīdēt vēlēšanu rezultātus, CVK saņemti kopumā septiņi iesniegumi. Trīs iesniegumi saņemti par vēlēšanu rezultātiem Krāslavas novadā, divi - par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātiem un pa vienam iesniegumam - par Jūrmalas domes un Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem.

Krāslavas novada domes vēlēšanu rezultātus apstrīdēja Jaunās konservatīvās partijas saraksta deputāta amata kandidāts Dmitrijs Zalbovičs, politiskās partijas "KPV LV" saraksta deputāta kandidāts Raimonds Nipers un Latgales partijas saraksta kandidāta Aivars Plotka.

Zalbovičam ir aizdomas, ka vēlēšanu komisiju locekļi aģitējuši par konkrētas partijas sarakstu un ka notikuši vēlēšanu procedūras pārkāpumi, piemēram, balsu skaitīšanas laikā veikti labojumi vēlēšanu zīmēs vai pat nomainītas vēlēšanu zīmes, jo esot bijusi novilcināta iecirkņu vēlēšanu rezultātu publiskošana. Viņš sēdē norādīja arī uz iespējamo balsu pirkšanu.

Par Saulkrastu novada domes vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu iesniegumi saņemti no "Jaunās vienotības" deputātu kandidātu saraksta iesniedzējas un deputātu kandidātes Izitas Kļaviņas un Latvijas Zaļās partijas sarakstu iesniedzēja un deputātu kandidāta Bruno Veides. Tostarp Saulkrastu novada iecirkņu vēlēšanu komisijām tika pārmesta neprofesionalitāte un nekompetence.

Uzklausot CVK un vietējās vēlēšanu komisija skaidrojumu par vēlēšanu procesa organizēšanu, Kļaviņa savu sūdzību atsauca.

Savukārt sūdzību par Olaines novada domes vēlēšanu rezultātiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta deputātu kandidāts Oskars Galanders.

Sūdzības par vēlēšanu norisi Krāslavas, Saulkrastu un Olaines novadā sēdē tika noraidītas. Vienlaikus CVK lēma pārsūtīt Valsts drošības dienestam un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam informāciju par iespējamo balsu pirkšanu un vēlētāju gribas ietekmēšanu, kas pausta vairākos iesniegumos.

Sēdē vairākkārt izskanēja aicinājums politiskajām partijām vēlēšanu iecirkņos nodrošināt novērotājus, kas varētu klātienē pārliecināties par vēlēšanu norisi.

CVK lēmumus līdz trešdienai, 16.jūnijam, ir iespējams pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīga.

Jau ziņots, ka CVK arī lēma ļaut Rīgas domniekam, Jūrmalas domes deputāta kandidātam Romānam Mežeckim (ZZS) iepazīties ar atzīmēm, kas veiktas vairākos vēlēšanu iecirkņos ZZS vēlēšanu zīmēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.