Menu
 

"SEB" MTB maratona finālposmā Ikšķilē noskaidros kopvērtējuma godalgoto vietu ieguvējus

  • Autors:  Apriņķis.lv
"SEB" MTB maratona finālposmā Ikšķilē noskaidros kopvērtējuma godalgoto vietu ieguvējus Foto: www.ikskile.lv

23. septembrī Ikšķilē ar lielo finālposmu noslēgsies "SEB" MTB maratona 17. sezona. Gada noslēdzošajā posmā, kas dalībniekiem sola aizraujošas distances, tiks gūtas pēdējās atbildes cīņā par godalgotajām vietām kopvērtējumā. 

Šī gada "SEB" MTB maratona sezonā iekļauti kopumā septiņi posmi, kas norisinājušies dažādos Latvijas reģionos. Katrs no posmiem izcēlies ar savu “odziņu”, kurā pozitīvas emocijas varēja gūt gan aktīvi velocienītāji, gan arī tie, kuri "SEB" MTB maratona posmos piedalās pirmo sezonu, informē Igo Japiņa Sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists Toms Markss.

Šīs nedēļas svētdienā Ikšķilē notiks "SEB" MTB maratona 17. sezonas lielais finālposms, kura dalībniekus sagaida aizraujošas un pauguriem bagātas trases. Pasākuma “odziņa” neapšaubāmi būs "Ogres Zilo kalnu" aizraujošie nobraucieni un stāvie kāpumi. Ievērojami izmainīti arī pēdējie kilometri, kas šoreiz vedīs pa pļavu gar Daugavas dambi.

Finālposmu plkst. 10.00 atklās “Rasēna” bērnu brauciena sacensības, kas šajā posmā risināsies Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Atkarībā no vecuma grupas mazie pedāļu minēji veiks distanci, kuras garums būs no 300 metriem līdz 1 kilometram. Par dalību posmā katrs mazais saņems pārsteiguma balviņas. Tikmēr apbalvošanā tiks sveikti gan posma, gan arī sezonas kopvērtējuma uzvarētāji. Eiropas Sporta nedēļa norisināsies no 22. līdz 29. septembrim. Tās mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs. Plašāka informācija pieejama beactivelatvia.lv.  

Plkst. 12.00 tiks dots starta šāviens “Toyota Hybrid” distances dalībniekiem, kas veiks 50,8 kilometru garu distanci. Šajā posmā visa distance tiks izvietota vienā aplī. Tehniski sarežģītākās vietas būs "Ogres Zilajos kalnos", bet viegls nesolās būt arī garais pļavas posms, stāvie kāpumi gar dzelzceļu un jaunais beigu posms, atzīmē T. Markss.

Kopvērtējuma galvgalī konkurentiem neaizsniedzams ir “ZZK” sportists Dmitrijs Sorokins, kamēr pārējo divu vietu izkārtojums uz goda pjedestāla vēl droši nav zināms. Šobrīd otrais ir Sorokina komandas biedrs Jānis Ozols, no kura tikai nedaudz atpaliek “Pulsaar” vienības braucējs Uldis Ālītis. Dāmām čempiones titulu jau garantējusi Katrīna Jaunslaviete-Kipure (“ZZK”). Tikmēr komandām “ZZK” vienība centīsies atspēkot 63 punktu deficītu no pirmajā pozīcijā esošās “Pulsaar” vienības.

Dabas baudītāji, kuru mērķis nav cīņa par sekundēm, tiek aicināti piedalīties “Mammadaba” veselības braucienā. Šeit jāveic 27,3 kilometru gara distance. Šajā braucienā sacentīsies arī zēnu un meiteņu grupu sportisti. Kopvērtējuma līderi pirms finālposma ir – Artūrs Nummurs (“RRS/Purvciems”) un Laura Belohvoščika ("Belo CP/RRS”), vēsta T. Markss.

Dienas centrālais starts tiks dots plkst. 13.30, kad 40,1 kilometra garajā distancē dosies “Virši – A” brauciena dalībnieki. Trasē velomīļus sagaida vairāki izaicinoši pārbaudījumi "Ogres Zilajos kalnos", kā arī citas interesantas vietas.

Pirms pēdējā posma kopvērtējumā triumfu otro gadu pēc kārtas nodrošinājis Jānis Priževoits no “VW Komerctransports – Veloprofs.lv”, kamēr sīva cīņa par otro vietu sola izvērsties starp Tomu Dinsbergu (“Hawaii Express Scott”) un Ģirtu Cirveli (“Roadex”). Tikmēr dāmu konkurencē stabilā vadībā atrodas Santa Sanija Jurgena no “Dobeles dzirnavnieks Feel Free/Ķekavas NSS” vienības. Komandām līderi ir “VW Komerctransports – Veloprofs.lv”, kam seko “Sportland Bottecchia” un “Hawaii Express Scott” vienības.

Lielajā finālposmā tiks sumināti arī 100. vietas ieguvēji “Toyota Hybrid” un “Virši – A” distancē, progresīvākais braucējs, kā arī viens laimīgais, kurš mājās dosies ar jaunu “Bottecchia” velosipēdu, norāda T. Markss. Mājaslapā velo.lv pieejama detalizēta informācija par sezonas noslēguma posmu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.