Menu
 

Šonedēļ būs iespēja viesoties Skulmju dzimtas mājā Mālpilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

21.aprīlī tiek atzīmēta izcilā aktiera Valentīna Skulmes 100. dzimšanas diena. Par godu šim notikumam ikvienam interesentam savas durvis vērs Skulmju dzimtas māja Mālpilī. Iepazīties ar radošās dzimtas vēsturi un mājā izvietotajiem oriģinālajiem eksponātiem palīdzēs trīs gides – Ieva Pauloviča, Viktorija Kalniņa un Esmeralda Tāle, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Māja ar nosaukumu “Skulmes” atrodas skaistā Mergupes stāvkrastā un sevī glabā daudzus atmiņu stāstus un personīgās lietas no Skulmju dzimtas pārstāvjiem, kuri šajā mājā arī dzīvojuši. Gida pavadībā Skulmju mājās būs iespēja apskatīt Martas un Otto Skulmes, kā arī Valentīna Skulmes istabas, Skulmju dzimtas piemiņas istabu, izstaigāt mājas apkārtni un iepazīt Skulmju dzimtu tuvāk.

Ekskursijas norisināsies piektdien, 22.aprīlī, plkst. 17.00 un 17.30, bet sestdien, 23.aprīlī, – plkst. 16.30, 17.00 un 17.30. Katras ekskursijas sākums no Mālpils Kultūras centra Nākotnes ielā 5, Mālpilī.

Ekskursijas biļetes cena – 5 eiro. Biļetes cenā iekļauti arī transporta pakalpojumi nokļūšanai uz un no Skulmju mājām. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit, kā arī Mālpils Kultūras pie klientu apkalpošanas speciālista.

Jau ziņots, ka 22.un 23.aprīlī Mālpils Kultūras centrā notiks režisora Kārļa Anitena koncertuzvedums “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”. Savukārt pirms koncertuzveduma apmeklētāji varēs apskatīt Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltīto izstādi Mālpils Kultūras centrā. Tajā varēs aplūkot Valentīna Skulmes gleznas, kā arī dažādus teātra izrāžu rekvizītus un tērpus, ielūkoties informācijā par mākslinieka daiļradi un dzīvi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.