Menu
 

Stopiņu handbolistes divreiz apspēlē salaspilietes un iekļūst pusfinālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Titulētā Stopiņu pagasta (agrāk novada) dāmu handbola komanda sagādīja pārsteigumu, Latvijas virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla sērijā pārliecinoši apspēlēja sezonas rangā augstāk esošo Salaspils sporta skolas vienību un iekļuva pusfinālā, kur tiksies ar Ludzas sporta klubu “Latgols”.

Pamatturnīru salaspilietes bija beigušas trešajā vietā, turklāt tikai pēdējā kārtā nenosargāja otro pozīciju, kas viņām būtu garantējusi automātisku ceļazīmi uz pusfinālu. Turpretī Stopiņu handbolistes regulārās sezonas 14 spēlēs bija guvušas tikai divas uzvaras un ierindojušās septītajā vietā. Tādējādi izteiktu favorīšu lomā bija salaspilietes.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Ulbrokā rezultāta starpība divu vārtu robežu pārsniedza tikai otrā puslaika sākumā, kad laukuma saimnieces panāca 12:9 savā labā. Taču jau dažas minūtes atkal bija neizšķirts (12:12) un, sākoties pēdējām desmit minūtēm, minimāls pārsvars bija Salaspils handbolistēm (16:15). Taču atlikušajā laikā viņas pamanījās nerealizēt nevienu no sešiem metieniem, un Stopiņu PHK svinēja negaidīti pārliecinošu uzvaru 21:16.

Mājiniecēm septiņus vārtus iemeta Elita Ekkerte, pa četriem – Laura Lielā un Latvijas Handbola federācijas prezidente Ivita Asare. Salaspils sporta skolas komandas rindās ar sešiem precīziem metieniem rezultatīvākā bija Dace Potapova.

Līdz ar to salaspilietēm, lai iekļūtu pusfinālā, ceturtdien atbildes spēlē savā laukumā bija jāuzvar ar vismaz sešu vārtu pārsvaru. Tā vietā Stopiņu handbolistes līdz pirmā puslaika beigām starpību bija palielinājušas vēl par pieciem. Lai arī viešņas uzbrukumā īpaši “nespīdēja”, Salaspils komandai ar pretinieču pārspēšanu klājās pavisam bēdīgi – pirmajā puslaikā mērķi sasniedza tikai četri metieni no 26 (4:9).

Pārtraukums izmaiņas cīņas gaitā neienesa – jau pēc astoņām minūtēm Stopiņu PHK panāca “plus 10” (15:5), un intriga apdzisa jau labu brīdi pirms beigām. Spēle noslēdzās ar viešņu uzvaru 28:15 (divu spēļu summā 49:31). Uzvarētāju labā Elita Ekkerte guva septiņus, Lana Nikolajeva sešus un Ivita Aasre piecus vārtus. Mājiniecēm rezultatīvākā bija Frīda Binduka (6).

Stopiņu PHK pretinieces pusfināla sērijā būs Ludzas sporta kluba “Latgols” handbolistes, kuras pamatturnīrā ierindojās otrajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.