Menu
 

Streiks paralizē Lielbritānijas dzelzceļus

  • Autors:  LETA/PA Media/DPA/Reuters

Visā Lielbritānijā ceturtdien traucēta dzelzceļa satiksme, tūkstošiem dzelzceļnieku uzsākot šonedēļ jau otro streiku, lai pieprasītu darba algas paaugstināšanu.

Dzelzceļa, kuģniecības un transporta darbinieku arodbiedrība (RMT) organizējusi streiku pēc neveiksmīgajām sarunām par darba algas paaugstināšanu un darba apstākļu uzlabošanu.

Arodbiedrība pieprasa lai algu paaugstināšanas temps neatpaliktu no inflācijas, jo strauji augošās pārtikas un degvielas cenas daudzu mājsaimniecību budžetu nostādījušas uz sabrukuma sliekšņa.

Savukārt valdība mudina atturēties no algu straujas paaugstināšanas, lai neizraisītu spirālveidīgu inflācijas kāpumu.

Ceturtdien kursē tikai katrs piektais vilciens, un satiksme daļēji funkcionē tikai galvenajos maršrutos, kamēr pusē no Lielbritānijas dzelzceļa tīkla tā pilnībā apturēta.

Vilciena satiksme ceturtdienas rītā sākās tikai plkst.7:30 (plkst.9:30 pēc Latvijas laika) un tiks slēgta jau plkst.18:30.

RMT brīdina, ka gadījumā, ja tās prasības netiks pildītas, streiki tiks turpināti. Nākamais streiks varētu notikt jau sestdien.

Tikmēr valdība paziņojusi par ieceri grozīt likumu, lai ļautu uzņēmumiem piesaistīt pagaidu darbiniekus, tādējādi novēršot darbaspēka trūkumu streiku laikā.

Tajā pašā laikā streikiem gatavojas arī citu nozaru arodbiedrības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.