Menu
 

Pirmdien un otrdien valdīs ekstremāls karstums; izsludināts sarkanais brīdinājums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pēc vasaras saulgriežiem laikapstākļus Latvijā nosaka anticiklons. Tā ietekmē ar dienvidu vējiem mūsu reģionā ieplūst aizvien karstākas gaisa masas, pūš lēni vēji, mākoņu ir maz un nelīst. Jau svētdien Ventspilī termometra stabiņš uzkāpa līdz +32,6 grādu atzīmei, pirmdien un otrdien gaidāms, ka temperatūra līdz +33 grādiem paaugstināsies vēl vairākās vietās Latvijā. Ņemot vērā visus apstākļus, VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC) izsludina sarkano brīdinājumu.

Gan pirmdien, gan arī otrdien vietām Latvijā gaisa temperatūra pēcpusdienas stundās paaugstināsies līdz +33 grādiem, savukārt nakts stundās dažviet pat nepazemināsies zem +20 grādiem, tādējādi Latvijā šajās dienās valdīs ekstremāls karstums, informē LVĢMC. Arī galvaspilsētā Rīgā šajās dienās tiks piedzīvots šis ekstremālais karstums – lielpilsētā jo sevišķi sagaidāma gan gaisa uzkaršana dienas laikā, gan arī tiek kavēta tā atdzišana naktīs (sakarsušās ēkas un ielas veicina papildu siltuma izdalīšanos visas nakts garumā). Arī citās pilsētās situācija ir līdzīga – tajās gaiss uzkarst vairāk nekā lauku teritorijās.

Tā kā ir gaidāms ekstremāls karstums, ir būtiski paaugstināts veselības traucējumu risks iedzīvotājiem! LVĢMC pārstāvji aicina neuzturēties tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Pastiprināti jāuzņem šķidrums, jāpadzeras regulāri visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek mudināti samazināt plānotās dienas aktivitātes, kuras var radīt papildu riskus veselībai (fizisks darbs un sportošana ārā saulē, atpūta pludmalē dienas vidū). Ir iespējami infrastruktūras funkcionēšanas traucējumi.

Plašāka informācija pieejama vietnē www.nmpd.gov.lv/lv/bistams-karstums. Aktuālajai brīdinājumu informācijai var sekot vietnē bridinajumi.meteo.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.