Menu
 

Skolu direktorus Babītē iepazīstina ar jauno profesionālās ievirzes izglītības programmu saturu un ieviešanas plānu

  • Autors:  LETA
Foto - LNKC Foto - LNKC

Babītes Mūzikas skolā piektdien notika Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) organizēta Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu vadības sanāksme, kuras laikā skolu direktori tika iepazīstināti ar jauno profesionālās ievirzes izglītības programmu saturu un ieviešanas plānu.

Kā informēja LNKC, sanāksmē piedalījās pārstāvji no vairāk nekā 160 profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēm. LNKC pārstāvji klātesošos iepazīstināja ar aktualitātēm izglītības jomā, tai skaitā normatīvajos aktos, izglītības iestāžu reģistrācijā un akreditācijā, izglītības programmu licencēšanā, izglītības iestādes vadītāja profesionālās darbības attīstības un novērtēšanas sistēmā, izglītības iestāžu pašvērtēšanā.

Sanāksmes dalībnieki tika informēti arī par izstrādātajiem mācību līdzekļiem un 2022./2023.mācību gadā plānotajiem mūzikas, mākslas un dejas izglītības jomas pasākumiem. Kā ierasts, arī 2022./2023.mācību gadā plānoti Valsts konkursi un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursi, ko organizē LNKC.

Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu vadības sanāksmē tiek sveikti jaunie izglītības iestāžu direktori. Šajā reizē sveicienu saņēma 18 skolu vadītāji, kas darbu uzsākuši 2021./2022.mācību gada vidū vai uzsāks 1.septembrī.

LNKC direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos Kultūrizglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, runājot par gatavošanos jaunajam mācību gadam, norāda, ka Kultūrpolitikas pamatnostādnes 2022. līdz 2027.gadam "Kultūrvalsts" rāda mērķi, kurp virzīties, attīstīties.

Viņa ieskatā, ir veicami vairāki uzdevumi profesionālās ievirzes izglītības sistēmas stiprināšanai. Būtiskais no tiem - izstrādāt noteikumus par valsts profesionālās ievirzes izglītības standartu mākslu jomā, kas būs profesionālās ievirzes izglītības stūrakmens. Tāpat darbs turpināms arī pie profesionālās vidējās izglītības sistēmas stiprināšanas, veidojot izglītības ciešāku sasaisti ar darba tirgu. Pēc Grozas paustā, šī uzdevuma izpildei būtisks būs jaunveidotās kultūras nozares un radošo industriju jomas nozares ekspertu padomes jeb kultūrizglītības padomes darbs, kuru koordinē LNKC.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.