Menu
 

"Eurostat": Latvija augustā starp 12 ES valstīm ar mazumtirdzniecības kāpumu

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvija augustā starp 12 ES valstīm ar mazumtirdzniecības kāpumu

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 0,7%, tai esot starp 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujākais kāpums augustā salīdzinājumā ar 2021.gada astoto mēnesi reģistrēts Slovēnijā (+31,8%), Polijā (+8%) un Kiprā (+5,1%), bet lielākais samazinājums bijis Dānijā (-6%), Nīderlandē (-5,8%) un Somijā (-4,7%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums augustā bijis par 2,2% mazāks nekā pirms gada, bet Igaunijā reģistrēts kāpums par 2%.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums augustā gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 1,3%, bet eirozonas valstīs - par 2%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs augustā ES samazinājies par 0,2%, bet eirozonā – par 0,3%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Nīderlandē (-2,2%), Vācijā (-1,3%) un Maltā (-1,1%), bet straujākais kāpums fiksēts Slovēnijā (+7%), Luksemburgā (+3,8%) un Īrijā (+3,5%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā pieaudzis par 0,2%, Lietuvā – par 0,7%, bet Igaunijā tas sarucis par 0,2%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.