Menu
 

Ķekavas novadā Ziemassvētku saldumu paciņām paredzētos līdzekļus izlietos sociālo pabalstu palielināšanai trūcīgajām personām

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Ķekavas novadā nolemts Ziemassvētku saldumu paciņām paredzētos līdzekļus izlietot sociālo pabalstu palielināšanai trūcīgajām personām, liecina pasvaldības Sociālā dienesta publicētā informācija.

Ķekavas pašvaldība nolēmusi palielināt pabalstu medikamentu, zobārstniecības un ārstniecības pakalpojumu izdevumu apmaksai mājsaimniecībai no 200 līdz 250 eiro gadā.

Lai šo pabalstu palielinātu, nolemts atteikties no Ziemassvētku saldumu paciņām un tām paredzētos līdzekļus novirzīt iepriekš minētajam pabalstam.

Lai nerastos situācija, ka pensijas vecuma personas un personas ar I vai II grupas invaliditāti, saņemot valsts pabalstu energoresursu cenu pieauguma apstākļos, kā arī pensijas indeksācijas dēļ saņemot lielāku pensiju, zaudētu tiesības saņemt maznodrošinātas mājsaimniecības statusu, Ķekavas novada pašvaldība nolēmusi palielināt minimālo ienākumu slieksni sociālās palīdzības sniegšanai.

Noteikts, ka minēto personu mājsaimniecības ir atzīstamas par maznodrošinātām, ja to ienākumi ir mazāki par 436 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Iepriekš bija noteikts, ka maznodrošināta ģimene ir, ja tās ienākumu slieksnis ir 376 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā.

Savukārt mājsaimniecības, kurās ir kaut viena darbspējīga persona, atzīstamas par maznodrošinātām, ja tās ienākumi nepārsniedz 376 eiro pirmajai un vienīgajai personai mājsaimniecībā un 263 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.