Logo
Drukāt šo lapu

"Super Nova"/Salaspils pārtrauc piecu zaudējumu sēriju, "Auda" neuzvar piektajā virslīgas spēlē (papildināta)

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas futbola virslīgā piecu zaudējumu sēriju sestdien viesos izdevās pārtraukt SK “Super Nova”/Salaspils futbolistiem, kuri nospēlēja neizšķirti 1:1 ar “BFC Daugavpils” vienību un  nopelnīja otro punktu pēdējās deviņās spēlēs.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā 54.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu, bet nepilnas 20 minūtes vēlāk vienu no retajām salaspiliešu izdevībām realizēja Jevgeņijs Miņins, skaisti iegriežot bumbu vārtu tālajā stūrī.

Ķekavas “Auda”, spēlējot pret turnīra vicelīderiem “Riga FC” krietni noplicinātā sastāvā, godam turējās pret sāncenšiem, īpaši pirmajā puslaikā. Tomēr pēdējās 15 minūtēs neizturēja, ielaida divus vārtus un piedzīvoja ceturto "sauso" zaudējumu pret rīdziniekiem šosezon - 0:2. Latvijas kausa ieguvēji “Audas” futbolisti virslīgas čempionātā nav uzvarējuši pēdējās piecās spēlēs (četri zaudējumi un neizšķirts).

Par spīti tam divas kārtas pirms beigām FK “Auda” ir garantējusi piekto vietu (48 punkti), bet cīņā par palikšanu virslīgā “Super Nova”/Salaspils (19 p.) no priekšpēdējā vietā esošā futbola kluba “Metta” atpaliek par diviem punktiem. Būtiski, ka abas šīs komandas pēdējās kārtas spēlē tiksies savā starpā. Tabulas galvgalā ar 78 punktiem ir “Valmiera FC”, punkts mazāk ir “Riga FC” futbolistiem.

Latvijas pirmās līgas čempionātā FK “Salaspils” futbolisti pret čempionu titulu nodrošinājušās  futbola skolas “Jelgava” komandu vispirms nokļuva zaudētājos, taču tad desmit minūšu laikā Edgars Pavļenko un Dinis Čaika iesita divus vārtus mājiniekiem, kuri nebija ielaiduši nevienus iepriekšējās desmit spēlēs pēc kārtas. Otrā puslaika pirmajā pusē jelgavnieki tomēr atguva vadību un beigās guva arī ceturtos vārtus – 2:4.

Savukārt Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda cieta smagu sakāvi 0:6 viesos pret Grobiņas sporta centra vienību. Pēc 24 kārtām FK “Salaspils” ieņem astoto vietu (25 p.), bet olainieši divas kārtas pirms beigām ir desmitie (22 punkti).

Latvijas otrās līgas spēcīgākās A grupas svarīgā spēlē par čempionu titulu svētdien vakarā Salaspilī tikās futbola klubs “Beitar” un FK “Ķekava/Auda”. Mača pirmajā pusstundā sāncenši paspēja gan izvirzīties vadībā, gan nonākt zaudētājus – ķekaviešu labā precīzi sita Daniels Āboliņš-Auzuleja un Rūdolfs Zicāns. Otrā puslaika vidū sāncenši astoņu minūšu laikā vēlreiz apmainījās ar prrecīziem raidījumiem (“Ķekava/Auda” rindās Ingus Vaņins), un spēle noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3.

Lielākie ieguvēji no šāda iznākuma bija pašeizējie līderi JFK “Ventspils” futbolisti (27 p.), kuriem pirms pēdējām divām spēlēm ir tikpat punktu, cik “Beitar” un par trim vairāk nekā FK “Ķekava/Auda”.

Sestdien Jaunmārupē mājinieki Mārupes sporta centra komanda pārliecinoši ar 4:0 pieveica kaimiņus turnīra tabulā Jēkabpils sporta centra futbolistus un garantēja piekto vietu noslēguma tabulā (15 punkti). Precīzi pēdējā mačā bija Kristiāns Korsaks, Pjērs Okende, Gatis Štrauss un Kirils Zaharovs.

Otrās līgas B grupas mačā Piņķos Babītes sporta kluba futbolisti ar 2:1 pārspēja Valmieras “FC Gauja”. Abus vārtus mājinieku labā iesita Sandis Ķiecis, kurš pēdējos divos mačos bijis precīzs jau piecas reizes. Tabulā divas kārtas pirms beigām Babītes komanda ar 18 punktiem 12 spēlēs ieņem piekto vietu – visā līgā trīspadsmito.

(papildināta ar 5., 7.un 8.rindkopu)

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024