Logo
Drukāt šo lapu

Saeimas priekšsēdētāja amatā ievēlēts Edvards Smiltēns (papildināta)

Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

14.Saeima otrdien, 1.novembrī, savā pirmajā sēdē par Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Edvardu Smiltēnu (“Apvienotais saraksts”).

Par E.Smiltēna kandidatūru 14.Saeimas priekšsēdētāja amatā atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm balsoja 82 deputāti, bet pret – 11 deputāti, kuri atbalstīja otro kandidātu Alekseju Rosļikovu (“Stabilitātei!”).

Vēlāk par Saeimas priekšsēdētāja biedriem tika ievēlēti Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un Jānis Grasbergs (NA), Saeimas sekretāra amatā apstiprināts Armands Krauze (ZZS), bet Saeimas sekretāra biedra amatā – Antoņina Ņenaševa (P).

Kā atgādina Saeimas preses dienests, priekšsēdētājs reprezentē Saeimu, vada Saeimas sēdes un gādā par kārtību tajās. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no viņa biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts prezidenta vietu, kamēr Saeima izvēl jaunu Valsts prezidentu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts prezidenta vietu, ja pēdējais atrodas ārpus valsts robežas vai citādi aizkavēts izpildīt savu amatu.

(papildināta 3.rindkopa)

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024