Logo
Drukāt šo lapu

Saeimas Izglītības komisijas priekšsēdētājas amatā ievēlēta Agita Zariņa-Stūre, Pieprasījumu komisijas vadībā – Hosams Abu Meri

Foto – Ieva Ābele, Reinis Inkēns, Saeima Foto – Ieva Ābele, Reinis Inkēns, Saeima

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju vadīs Agita Zariņa-Stūre (JV), trešdien lēma komisijas deputāti. Komisijas priekšsēdētājas biedra amatā ievēlēts Česlavs Batņa (AS), bet sekretāra – Nauris Puntulis (NA).

Komisijā strādās arī deputāti Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), Jekaterina Dorošķeviča (Stab.), Mārcis Jencītis (LPV), Arturs Krišjānis Kariņš (JV), Līga Kļaviņa (ZZS), Antoņina Ņenaševa (P), Harijs Rokpelnis (ZZS) un Edgars Tavars (AS). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

Savukārt Saeimas Pieprasījumu komisiju vadīs Hosams Abu Meri (JV). Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Aleksandrs Kiršteins (NA), bet par sekretāru – Lauris Lizbovskis (AS).

Pēc Saeimas preses dienesta informācijas, komisijā strādās arī deputāti Arvils Ašeradens (JV), Česlavs Batņa (AS), Augusts Brigmanis (ZZS), Anda Čakša (JV), Gundars Daudze (ZZS), Iļja Ivanovs (Stab.), Inese Kalniņa (JV), Līga Kļaviņa (ZZS), Linda Liepiņa (LPV), Jānis Patmalnieks (JV), Viktors Pučka (Stab.), Jana Simanovska (P) un Edvīns Šņore (NA). Komisijas sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Pieprasījumu komisijas pamatuzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs.

H.Abu Meri ir bijis ievēlēts 12.Saeimā, kur darbojies Sociālo un darba lietu komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024