Menu
 

LVC brīdina: atkusnī vietējie autoceļi ar grants segumu var būt ļoti slideni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Meteorologi prognozē atkusni visā valsts teritorijā, tāpēc grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, var būt ļoti slideni, brīdina VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC). Turpmākajās dienās uz grants ceļiem, kurus klāj sniegs, pa dienu veidosies ledus un ūdens kārta, savukārt naktī un rīta stundās, kad temperatūra noslīd zem nulles, izkusušais sniegs atkal sasalst un veidojas apledojums.

Kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievošana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst. Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem, tai skaitā atkusnī, un atbilstoši jāaprīko transporta līdzekļi, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm. Ļoti uzmanīgiem šajos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Ceļiem ar grants segumu lielākoties ir C uzturēšanas klase, un MK noteikumi neparedz šo ceļu kaisīšanu un rievošanu visā garumā, bet tikai bīstamos posmus. LVC reģionālās nodaļas pastāvīgi seko līdzi grants autoceļu stāvoklim un atbilstoši autoceļu uzturēšanas klasei veiktajiem uzturēšanas darbiem. Ņemot vērā pašvaldības lūgumu, LVC reģionālā nodaļa var uzdot ceļu uzturētājiem veikt ziemas uzturēšanas darbus uz C klases ceļiem arī citos posmos.

Prognozes liecina, atkusnis turpināsies vismaz līdz Ziemassvētkiem. Temperatūrai ilgstoši saglabājoties virs nulles, pakāpeniski atkusīs ceļa virskārta un var iestāties šķīdonis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.