Menu
 

Skultes un Tīraines ciemos izbūvēs jaunus ārējos elektrotīklus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mārupes novada pašvaldības domes  25. janvāra sēdē tika izskatīti lēmumu projekti par Skultes un Tīraines ciemu elektroapgādi. Pieņemts lēmums veikt jaunu ārējo elektrotīklu izbūvi Skultes un Tīraines ciemos atbilstoši A/S “Sadales tīkls” tehniskajiem noteikumiem, lai pēc izbūves tos nodotu A/S “Sadales tīkls”.

Tāpat rosināts atcelt SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” valdes lēmumu, kas cita starpā noteica, ka no 2023.gada 1.jūlija tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde apakšlietotājiem, t.i. Skultes un Tīraines ciemu iedzīvotājiem, informēja novada pašvaldībā.

Ņemot vērā, ka Tīraines un Skultes ciemu elektroapgādes sistēmas ir izbūvētas Latvijas Republikas okupācijas laikā, tās ir novecojušas, neatbilst šī brīža tehniskajām prasībām un ir nepieciešama jaunu elektroapgādes tīklu izbūve.

Ar 25.janvāra pašvaldības domes lēmumiem Nr. 12 un Nr. 13 nolemts nodrošināt ārējo elektroapgādes tīklu projektēšanu un izbūvi tām dzīvojamām mājām Skultes un Tīraines ciemos, kas tika pārņemtas pašvaldības īpašumā pēc Latvijas Republikas okupācijas laika beigām, un pašvaldībai piederošajiem nekustamajiem īpašumiem, nodrošinot elektroapgādes tīklu izbūvi līdz piederības robežai.

Tā kā daudzdzīvokļu nami un tiem piederīgās inženiertehniskās komunikācijas, tajā skaitā iekšējie elektroapgādes tīkli, pieder dzīvojamo telpu īpašniekiem, pašvaldības institūcijām nav tiesības veikt elektroapgādes nodrošināšanu privātīpašumos. Tas nozīmē, ka iekšējo tīklu pārbūve līdz ārējā elektrotīkla pieslēguma vietai jāveic dzīvokļu īpašniekiem par saviem līdzekļiem, norāda pašvaldībā.

Vienlaikus Mārupes novada dome lēmusi uzdot pašvaldības izpilddirektoram kā SIA “Mārupes komunālie pakalpojumi” (MKP) kapitāldaļu turētājam ierosināt atcelt MKP valdes 2021. gada 25. oktobra lēmumu, kas paredz no 2023. gada 1. jūlija izbeigt valdījumu pār elektrotīklu infrastruktūru un pārtraukt elektroenerģijas piegādi apakšlietotājiem – Skultes ciema un Tīraines ciema iedzīvotājiem. Tādējādi pašvaldības institūcijām un arī iedzīvotājiem būs laiks veikt nepieciešamās darbības projektēšanai un jaunu tīklu izbūvei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.