Menu
 

Jūrmalas Profesionālajai vidusskolai piešķir profesionālās izglītības iestādes statusu

  • Autors:  LETA
Foto - www.siva.gov.lv Foto - www.siva.gov.lv

Ministru kabinets otrdien lēma piešķirt profesionālās izglītības iestādes statusu Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) Jūrmalas Profesionālajai vidusskolai.

SIVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Tās mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa (īsā cikla) profesionālo augstāko izglītību.

Profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības, profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas īsteno SIVA struktūrvienība - Jūrmalas Profesionālā vidusskola, kurai atbilstoši Profesionālās izglītības likumā noteiktajam ir nepieciešams aktualizēt statusu.

Kā skaidrots Labklājības ministrijas (LM) sagatavotā rīkojuma projekta anotācijā, profesionālās izglītības iestādes dibinātājam jānosaka profesionālās izglītības iestādes, izņemot koledžas, statuss atbilstoši Profesionālās izglītības likuma nosacījumiem. Līdz ar to SIVA Jūrmalas Profesionālā vidusskola saglabā nosaukumu pēc 2023.gada 1.janvāra un tai no šī datuma tiek noteikts profesionālās vidusskolas statuss - profesionālā vidusskola.

Jūrmalas Profesionālās vidusskolas akreditācijas termiņš beidzas 2024.gada 31.maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.