Menu
 

Novērsti vēja radītie energoapgādes traucējumi

  • Autors:  LETA
Foto - Sadales tīkls Foto - Sadales tīkls

AS "Sadales tīkls" ir novērsusi visus 97 stiprā vēja radītos elektrotīkla bojājumus, aģentūru LETA informēja uzņēmuma komunikācijas speciāliste Inga Tilhena.

Sestdien uzņēmuma darbinieki, strādājot pastiprinātā režīmā, novērsuši bojājumus 23 vidēja sprieguma un 74 zemsprieguma elektrolīnijās.

Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radīja gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi. Bojājumu novēršanu apgrūtināja spēcīgā snigšana un slidenie ceļi, kas ietekmēja brigāžu pārvietošanās ātrumu un piekļūšanu bojājumu vietām. Kopumā pie bojājumu novēršanas strādāja 39 brigādes.

Kā informēja Tilhena, "Sadales tīkls" nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai, arī svētdien Latvijā turpināsies stipra snigšana.

"Sadales tīkls" atgādina, ka nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari vai zemē redzami pārrauti elektrolīniju vadi. Par šādām bīstamām situācijām jāziņo "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot pa vienoto ārkārtējo situāciju tālruni 112.

Bojājumus elektrotīklā var pieteikt arī "Sadales tīkla" interneta mājaslapā, kur pieejama arī informācija par aktuālo atslēgumu situāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.