Menu
 

Pie administratīvās atbildības saukti deviņi Saeimas deputāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Kopš 14.Saeimas sanākšanas pagājušā gada novembrī līdz šī gada janvārim pie administratīvās atbildības saukti deviņi deputāti. Par to ziņojumu Saeimai ceturtdien sniedza Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra, deputāti Artūrs Butāns un Linda Matisone pie administratīvās atbildības saukti par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kam noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate. Savukārt Edgars Tavars administratīvi sodīts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”, informēja Saeimas preses dienests.

Pie administratīvās atbildības, izsakot brīdinājumu, saukta deputāte Inga Bērziņa – par noteiktās priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu vai priekšvēlēšanu aģitācijai noteikto ierobežojumu neievērošanu. Tāpat brīdinājums izteikts deputātei Glorijai Grevcovai – par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā administratīvā atbildība piemērota deputātam Uģim Rotbergam.

Deputāts Jānis Skrastiņš administratīvi sodīts par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu.

Deputātei Lindai Liepiņai, kā arī Aināram Šleseram administratīvā atbildība piemērota par noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu.

A.Šleseram administratīva atbildība piermērota arī par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas norises kartības pārkāpšanu, norāda Saeimas preses dienests.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.