Menu
 

Ko jūs darāt ar nevajadzīgajām lietām? Vai ziedojat labdarībai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Lai mazinātu apģērba, apavu un cita veida tekstila izstrādājumu nonākšanu atkritumu poligonos, 1. janvārī Latvijā sāka darboties tekstila dalītās vākšanas sistēma. No tekstilam paredzētajiem sarkanajiem konteineriem apavi, apģērbs un tekstilizstrādājumi nonāk šķirošanas stacijā Rīgā. Pagaidām gan izmaiņas savāktā tekstila apjomā neesot jūtamas, atzinuši atkritumu apsaimniekotāji.

Zane

Jā, ziedoju labdarībai. Labākās drēbes, kuras vairs nevalkājam, lieku konteineros pie lielveikaliem. Apģērbu pirms tam izmazgāju, salieku maisiņā, lai ir tīri un kārtīgi. Pārdot gan tos nepārdodu, bet atdodu. Pavisam novalkātas drēbes gan izmetu atkritumos.

Dace

Vispirms apjautājos kolēģiem, draugiem, radiem un paziņām, vai kādam nav nevajag man vairs nevajadzīgās drēbes. Arī tā ir labdarība, jo man ir svarīgi, lai mantas nonāk pie cilvēkiem, kam tās ir vajadzīgas. Pārējo gan ielieku kastēs pie veikaliem.

Līga

Ziedoju dažādām iestādēm. Visu nevajadzīgo atdodu mammai, un viņa tad tālāk ziedo tiem, kam ir nepieciešams. Viņai ir zināmi nodošanas punkti, kur to var izdarīt. Ziedojam ne tikai apģērbu, bet arī traukus, apavus un citas lietas.

Daina

Ziedoju. Šobrīd arī Ukrainai. Tāpat lieko apģērbu atdodu radiem un draugiem, bet ir arī lietas, ko izmetu atkritumos. Taču nemetu drēbes konteinerā, bet gan saloku kārtīgi maisiņā un novietoju blakus tam. Vienmēr ir kāds, kas šos maisiņus paņem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.