Menu
 

Aptauja. Vai atbalstāt pedagogu streiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Saeimas administrācija Foto - Liene Ozola un Saeimas administrācija

AGNIJA no Rūjienas
Esmu par streiku, jo citādi nevar pievērst uzmanību pedagogu problēmām. Pati esmu skolotājas meita, tāpēc zinu situāciju arī no ģimenes. Protams, ka mums kā vecākiem ir sarežģītāk streika lakā noorganizēt bērnu pieskatīšanu, bet, ja streiks ir iespēja un veids, kā panākt problēmas risinājumu, tas ir jādara.

RASMA no Ogres
Nevajag streikot. Pedagogiem tik liek un liek klāt pie algas, bet viņi tik prasa un parasa vēl. Mums, pensionāriem, ir jāiztiek ar 220 eiro pensiju, un ko tad lai mēs darām?! Mēs nevienu vārdu nesakām, bet esam pateicīgi par to, ko mums maksā. Skolotājiem būtu vairāk jāpadomā par to, kā labāk savu darbu veikt, jo nemaz tik labu izglītības rezulātu mūsu skolēniem nav.

LĪGA no Lielvārdes
Atbalstu streiku, jo pedagogu atalgojums ir nepietiekams. Skolotāja darbs ir saistīts ar lielu atbildību. Tas ir grūts darbs, it īpaši mūsu laikos, kad jaunieši ir, ja tā var teikt, ļoti interesanti. Skolotājam ir jāstrādā ar bērniem un jauniešiem, kuri ir ļoti labi informēti par savām tiesībām, taču apziņa par pienākumiem nereti izpaliek.

OLGA no Rīgas
Jā, atbalstu, taču man ir šaubas, vai arī streiks dos vēlamo rezultātu. Bet nav cita veida, kā pateikt, ka nozarē ir problēmas. Jāmēģina streikot, lai kaut kas mainītos. Visam cenas ir pieaugušas, un arī skolotājs ir pelnījis, lai par viņa darbu pienācīgi samaksā. Pedagoga darbs ir ļoti svarīgs, jo runa ir par bērniem un jauniešiem, un ne katrs var šo slodzi psiholoģiski izturēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.