Menu
 

LTRK: Pārmaiņas VID vadības darbā ir nepieciešamas

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts ieņēmumu dienests Foto - Valsts ieņēmumu dienests

Pārmaiņas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadības darbā ir nepieciešamas, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes loceklis Jānis Lielpēteris, komentējot apvienības "Apvienotais saraksts" (AS) aicinājumu nomainīt VID vadītāju Ievu Jaunzemi un sākt darbu pie iestādes reformas.

Lielpēteris skaidroja, ka pēdējos gados identificēti ne mazums problēmjautājumu starp uzņēmējiem un VID, tostarp problēmas tehniskajās sistēmās, fundamentāli atšķirīgi redzējumi ar uzņēmējdarbības vidi saistītos jautājumos un tamlīdzīgi. "Līdztekus tam iestādi regulāri plosa reputācijas skandāli," atzīmēja LTRK valdes loceklis.

Viņš norādīja, ka, lai arī diskusija par konkrētiem soļiem jāturpina arī LTRK iekšienē, ir skaidrs, ka pārmaiņas VID vadības darbā ir nepieciešamas, lai sekmētu uzņēmēju un nodokļu administrācijas sadarbību kā ikdienas, tā stratēģiskos jautājumos.

LETA jau vēstīja, ka AS aicina finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) nomainīt VID vadītāju un sākt darbu pie VID reformas. Lai panāktu efektīvi strādājošu VID, kas spēj nodrošināt izrāvienu tautsaimniecības attīstībā, AS aicina finanšu ministru nomainīt VID vadītāju Jaunzemi un jautājumus par VID reformas īstenošanu iekļaut Ašeradena vadītās Nodokļu politikas grupas darba kārtībā.

AS norāda, ka partiju apvienība darba grupā deleģējusi "tautsaimniecības jautājumos zinošus pārstāvjus" Andri Kulbergu, Lindu Matisoni, Uldi Pīlēnu un Aivu Vīksnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.