Menu
 

Aprīlī un maijā Piņķos Mārupes iedzīvotāji varēs bez maksas nodot lapas un zarus

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - marupe.lv Ilustrācija - marupe.lv

Mārupes novada pašvaldība iedzīvotājiem aprīlī un maijā piedāvā iespēju bez maksas nodot lapas un zarus Babītes pagasta Piņķos, informē novada dome.

Pašvaldība Piņķos savā īpašumā "Notekas" izveidojusi normatīvajiem aktiem atbilstošu dārzu un parku bioloģisko atkritumu kompostēšanas vietu. 

Tajā tiks kompostētas pašvaldības skvēru, parku un citu publisko teritoriju, pašvaldības iestāžu teritorijās savāktās lapas, zāle, lakstaugi. Noteiktos laikos tiks pieņemti arī privātmāju dārzu atkritumi.

Mārupes novada dārzu īpašnieki savāktās sausās lapas, zāli, zarus un citas augu atliekas bez maksas varēs nodot 14.aprīlī no plkst.15 līdz 19, sestdien, 15.aprīlī no plkst.10 līdz 15, sestdien, 22.aprīlī no plkst.10 līdz 15, piektdien, 12.maijā no plkst.15 līdz 19 un sestdien, 20.maijā no plkst.10 līdz 15.

Lapas, zāle, sūnas un citas lakstaugu atliekas nedrīkst būt maisos un sajauktas ar citiem atkritumiem vai zariem. Lapas, zāli un zarus nodod atsevišķi, pašiem izberot vai izkraujot darbinieku norādītajās vietās.

Mārupes pagastā un pilsētā šogad iespēja nodot lapas netiks piedāvāta, jo pašlaik norit darbs pie MK noteikumu prasībām atbilstošas dārza atkritumu kompostēšanas vietas izveides Jaunmārupē.

Pašvaldība norāda, ka viens no labākajiem veidiem, kā utilizēt bioloģiskos atkritumus, ir veidot kompostu. Augstvērtīgs komposts ir noderīgs augsnes uzlabošanai un augiem kalpo par nozīmīgu barības vielu ieguves avotu.

Ja kompostu veidot nav vēlmes vai iespējas, atbrīvoties no bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem var, izmantojot "Eco Balta vide" priekšapmaksas maisus. Ja ir iegādāti šādi maisi, par to izvešanu vairs nav jāmaksā, to cenā jau ir iekļauta atkritumu izvešanas maksa.

Mārupes pašvaldības saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nosaka, ka ir pieļaujama kaitēkļu bojātu zaru un augu, nekompostējamo dārzu un parku atkritumu sadedzināšana aprīlī un oktobrī, kad notiek teritoriju sakopšanas darbi, ja tas netraucē apkārtējos cilvēkus un nerada draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, videi, kā arī personas mantai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.