Menu
 

Krievijas tiesa patur "Wall Street Journal" žurnālistu apcietinājumā

  • Autors:  LETA--RFE/RL

Krievijā Maskavas pilsētas tiesa otrdien nolēma paturēt apcietinājumā amerikāņu žurnālistu laikraksta "Wall Street Journal" reportieri Evanu Gerškoviču, no tiesas zāles pavēstīja neatkarīgā medija "Mediazona" korespondents. Tiesa otrdien izskatīja apelāciju par žurnālista apcietināšanu.

31 gadus vecais žurnālists ir apcietināts līdz 29.maijam, viņš tiek turēts izmeklēšanas izolatorā "Ļefortovo". Uz apelācijas izskatīšanu bija ieradusies arī ASV vēstniece Linna Treisija, kas nesen apmeklēja Gerškoviču izolatorā. Gerškovičs 29.martā Jekaterinburgā tika aizturēts un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) apgalvo, ka žurnālists pēc ASV rīkojuma vācis informāciju par Krievijas militārās rūpniecības uzņēmumu. Žurnālists, viņa darba devējs un ASV valdība šīs apsūdzības nolieguši.

Gerškovičam, ja viņš tiks atzīts par vainīgu spiegošanā, draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods. Strādājot "Wall Street Journal" Maskavas birojā, Gerškovičs rakstīja par Krieviju un Ukrainu.

Gerškovičs ir pirmais ASV izdevuma žurnālists, kas aizturēts Krievijā par spiegošanu kopš Aukstā kara.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.