Menu
 

Aptauja: 95% Latvijas iedzīvotāju nepieciešamības gadījumā spēj apstrādāt virspusējas brūces

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vairākums jeb 95% Latvijas iedzīvotāju nepieciešamības gadījumā spēj apstrādāt virspusējas brūces, liecina "Benu aptiekas" Veselības monitoringa dati, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Aptaujā 56% cilvēku norādīja, ka spētu apstrādāt virspusējas brūces, savukārt 39% teica, ka drīzāk to spētu. Vien 4% atzinuši, ka to veikt nespētu, bet 1% nesniedza konkrētu atbildi.

Aptaujāti tika 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

"Benu aptiekas" farmaceite Ilze Priedniece norāda, ka gadījumos, kad brūce ir dziļa, plaša vai ir spēcīga asiņošana, vai ir gūtā smaga trauma, nekavējoties jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības. Tāpat vienmēr šaubu gadījumos par traumas vai brūces nopietnību ir jākonsultējas ar ārstu. 

Arī tad, ja brūce struto, ir apsārtusi, novērojams pietūkumus, sāpes, tā kļūst karsta, parādās izdalījumi un citas sūdzības, nepieciešams vērsties pie mediķa, uzsver farmaceite.

Tāpat jāņem vērā, ka brūču dzīšanu ietekmē veselības stāvoklis, lietotie medikamenti un hroniskas saslimšanas, piemēram, diabēts, sirds un asinsvadu saslimšanas. Arī šādos gadījumos jāvēršas pēc padoma pie speciālista.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.