Menu
 

Latvijas kausa pirmajā posmā iejādē triumfē Airisa Penele

  • Autors:  LETA
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā norisinājās Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmais posms iejādē un tajā triumfēja Airisa Penele, informēja LJF.

Kausa pirmajā posmā dalību bija pieteikuši vairāk nekā simts sportisti un sacensības tika rīkotas divas dienas. Galvenajā maršrutā (Vidējā balva II), kas notika sestdien, uzvaru ar 71,569% izcīnīja Airisa Penele ar Hanoveras šķirnes zirgu "Quince".

Otro vietu ar rezultātu 67,892% izcīnīja Elza Zaķe ar WE šķirnes zirgu "A Splash Of Class", bet trešā ar 65,833% bija lietuviete Raimonda Palionīte ar zirgu "Bavaras".

Tikmēr paralimpiskajā iejādē par posma uzvarētāju kļuva Dainis Vjaters ar zirgu "Glaudija", aiz sevis atstājot Rihardu Teteri un Maksimu Griščenko.

"Šis posms tika aizvadīts tādā kā starptautisko sacensību zvaigznē. Jau pavisam drīz mūsu sportisti dosies uz CDI un Pasaules kausa posmu Igaunijā, un arī mēs paši jūlija beigās Kleistos rīkosim CDI3," norāda LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale. "Latvijas iejādes vēsturē tik augsta līmeņa sacensības notiks pirmo reizi. Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI), nolikumu ir apstiprinājusi, un tas jau ir publicēts LJF mājas lapā. Gaidām pieteikumus no sportistiem!"

Airisa Penele marta izskaņā ar "Quince" triumfēja arī Latvijas ziemas čempionātā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.