Logo
Drukāt šo lapu

Ar veloparādi Ķekavas novadā atklās apjomīgu gājēju un velo infrastruktūru

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

20.maijā ar veloparādi “4 vēji” Ķekavas novadā tiks atklāta gājēju un velo infrastruktūra – digitālais tūrisma informācijas stends, apvienotais gājēju un veloceļš posmā Ķekava-Katlakalns, kā arī divas multifunkcionālās asfaltētās velotrases Baložos un Baldonē. Velobrauciens no Ķekavas līdz Baložiem startēs plkst. 14.00 Ķekavā, pie Doles Tautas nama, un tajā aicināts piedalīties ikviens interesents ar izrotātu braucamrīku un aizsargķiveri galvā.

Kā informē pašvaldībā, tuvinoties velobraucēju un kājāmgājēju lielnovada statusam, Ķekavas novadā uzstādīts jauns digitālais tūrisma informācijas stends, izbūvēts apvienotais gājēju un velo ceļš no tirdzniecības centra “Liiba” Ķekavā līdz Katlakalnam (Pļavniekkalna ielai) 5,1 km garumā, kā arī ierīkotas divas multifunkcionālas asfaltētās velotrases jeb pump-track Baložos un Baldonē.

Plkst.14.00 Ķekavā pie Doles Tautas nama tiks atklāts interaktīvais tūrisma informācijas stends, kurā turpmāk tiks apkopota visa aktuālā informācija par tūrisma iespējām Ķekavas novadā, tostarp vairākām stāstu takām un dažādu garumu velomaršrutiem, kas savieno Ķekavas novadu ar Rīgu un citiem Pierīgas novadiem.

Ar “Laboratorium.lv” eksperimentālo šovu tiks dots starts veloparādei “4 vēji”, ko vadīs domes priekšsēdētājs Juris Žilko. Velobraucienā no Ķekavas līdz Baložiem aicināts piedalīties ikviens interesents, kurš oriģināli izrotājis savu velosipēdu, skūteri, skrituļslidas vai citu braucamrīku un nodrošinājies ar izsargķiveri. Kopējais velobrauciena garums vienā virzienā ir 10 km. Tam var pievienoties un no tā izstāties jebkurā velomaršruta posmā.

Pirmais veloparādes pieturas punkts paredzēts plkst.15.00 Priežu ielā, Alejās pie autoceļa A7, kur notiks svinīgā gājēju-veloceļa atklāšana. Pēc novada domes informācijas, lentes pārgriešanas brīdī ar savu klātbūtni pagodināt aicināta bijusī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, Satiksmes ministrijas un Rīgas Plānošanas reģiona pārstāvji, kā arī novada aktīvā dzīvesveida cienītāji.

Tālāk velobrauciena dalībnieki virzīsies uz Baložiem, kur plkst. 16.00 ar paraugdemonstrējumiem DJ Armands mūzikas pavadījumā norisināsies pirmā pump-track atklāšana. Ap plkst. 16.30 plānota velobrauciena dalībnieku atgriešanās sākumpunktā Ķekavā. Enerģiskākie pasākuma dalībnieki laipni gaidīti arī Baldones velotrases atklāšanā, kas norisināsies plkst. 18.00, Iecavas ielā 2. Par pasākumam cienīgu atmosfēru parūpēsies DJ Richy Rich.

“Jauno gājēju un velo infrastruktūras objektu atklāšana ir nozīmīgs notikums ne tikai Ķekavas novada iedzīvotājiem, paplašinot viņu aktīvās atpūtas un mobilitātes iespējas, bet arī novada viesiem no tuvākām un tālākām apkaimēm, kas cita starpā varēs izmantot arī jaunas velotūrisma iespējas reģionā. Mēs kļūstam zaļāki, aktīvāki un atvērtāki – nosvinēsim šo notikumu kopā”, aicina Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024